Razvan Cotovelea, ministrul propus al Societatii Informationale, este un tehnocrat in varsta de 40 de ani, sustinut de PC. Cea mai recenta functie guvernamentala a fost cea de secretar de stat in Ministerul Fondurilor Europene, insa la inceputul anului 2013 Cotovelea a fost eliberat din functie de premierul Victor Ponta, in conditiile in care ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, nu-l mai dorea pe acesta in minister.

Razvan CotoveleaFoto: ACIS

Razvan Cotovelea a fost secretar de stat in Ministerul Afacerilor Europene si in mandatul lui Leonard Orban ca ministru (septembrie 2011 - dcembrie 2012), in guvernele Boc, Ungureanu, PontaI. Cotovelea a fost nominalizat si sustinut in 2012 in functia de secretar de stat in cadrul Ministerului pentru Afaceri Europene de catre Partidul Conservator (PC).

Printre altele, el a fost si director al Autoritatii pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale (ACIS) de la Ministerul Finantelor, in guvernul Boc (2009-2011), dar si in guvernul Tariceanu, ocupand, totodata, functii in omeniul fondurilor de preaderare la finalul guvernarii Nastase.

Tot in guvernul Nastase, Cotovelea a fost director in Ministerul Finantelor.

El a activat si in guvernarea Conventiei Democrate din Romania (CDR), incepand cu anul 1997, fiind, printre altele, director in cadrul Ministerul de Externe.

In prezent, Razvan Cotovelea este profesor asociat la Scoala Nationala de Stiinte Politice si Administrative (SNSPA) Buucresti.

Potrivit declaratiei sale de avere, depuse in anul 2012, Cotovelea detinea in proportie de 40% un apartament de 30 mp in Bucuresti, primit ca mostenire.

In plus, el a detinut si o firma de consultanta pentru fonduri europene, CRR Powerteam SRL. In declaratia de interese din data de 25 februarie 2013, Cotovelea declara ca "pana la data de 11.05.2012 am detinut calitatea de Administrator si Asociat Unic la aceasta societate comerciala. La data de 11.05.2012 am transferat in integralitate partile sociale detinute si am fost revocat din functia de Administrator".

El detine depozite si conturi curente in banci, in valoare totala de peste 95.300 de lei si 12.000 de euro.

Razvan Cotovelea este absolvent al Facultatii de Energetica a Universitatii Politohnice Bucuresti si a urmat si studii in domeniile diplomatiei si afacerilor europene in Olanda si Belgia.