Senatorul PC Tudor Barbu a anuntat luni, in plenul Senatului, ca paraseste Partidul Conservator si trece la Partidul National Liberal (PNL), transmite Agerpres.

"Desi nu am decat un an de parlament, dar am 24 de ani de presa politica, am inteles ca tinuta morala, educatia si bunul simt sunt deasupra intereselor vremelnice de partid sau de orientare politica. Fapt pentru care, vreau sa anunt ca raman consecvent aliantei de centru-dreapta, in care am intrat acum cateva luni. Ma numesc Tudor Barbu, senator de Gorj, parasesc Partidul Conservator astazi, intelegand sa raman consecvent cu mine si cu tinuta mea morala si voi activa incepand de azi in grupul parlamentar al marelui Partid National Liberal", a declarat Barbu.

Tudor Barbu se inscrisese in PC in iunie 2013, dupa ce a parasit PPDD.

UPDATE: Senatorul PNL Ioan Denes a anuntat, in plen, ca s-a inscris in PSD

Senatorul PNL Ioan Denes a anuntat, luni, in plenul Senatului ca, incepand din 28 februarie, si-a dat demisia din acest partid si s-a inscris in PSD, transmite Mediafax.

Senatorul, ales in Colegiul 2 din judetul Bistrita Nasaud, a precizat ca in continuare va activa in grupul parlamentar al PSD.

Denes a anuntat, vineri, intr-o conferinta de presa sustinuta la sediul PSD Bistrita-Nasaud, ca a decis sa demisioneze din PNL si sa se inscrie in PSD, motivand ca cetatenii l-au ales sa-i reprezinte "la putere".

Senatorul Ioan Denes a facut anuntul intr-o conferinta de presa la care au participat presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, ministrii Eugen Teodorovici si Remus Pricopie, liderul PSD Bistrita-Nasaud, Emil Radu Moldovan si parlamentari PSD.