Vicepresedintele PDL Alin Tise a anuntat ca partidul sau cere PSD si PNL retragerea proiectului de revizuire a Constitutiei din Parlament, invocand faptul ca documentul este unul "esuat" si "un cadavru politic pentru Victor Ponta si Crin Antonescu". Senatorul PDL Alin Tise a declarat, vineri, pentru Mediafax, ca revizuirea Constitutiei nu are sens decat in ideea aplicarii rezultatului referendumului din 2009.

"PDL cere PSD si PNL retragerea proiectului de revizuire a Constitutiei din Parlament, care a devenit un proiect esuat si un cadavru politic pentru Victor Ponta si Crin Antonescu, cei doi fiind la putere impreuna. Este inca un esec usturator al guvernarii incompetente de 80 la suta formata din PNL si PSD, un proiect care a esuat lamentabil din cauza incompetentei lui Antonescu si Ponta. Revizuirea Constitutiei nu are sens decat in ideea aplicarii rezultatului referendumului din 2009, care inseamna Parlament unicameral si 300 de parlamentari", a spus Tise.

El a sustinut ca "PNL este PSD" si ca "PSD lui Ponta este egal cu PNL-ul lui Antonescu si cu PRL-ul lui Tariceanu".

"Asta este guvernarea socialista USL", a afirmat Alin Tise.

Judecatorii Curtii Constitutionale au analizat, la jumatatea lunii februarie, proiectul legii de revizuire a Constitutiei. Unele texte au fost declarate ca neconstitutionale, in cazul altora facandu-se recomandari de modificare sau de corelare.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, declara, marti seara, ca sustine in continuare proiectul de revizuire a Constitutiei si daca reprezentantii PSD sprijina demersul, se va merge inainte cu procesul legislativ, inclusiv cu organizarea referendumului odata cu europarlamentarele.