Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi seara, la Ploiesti, ca alegerile europarlamentare sunt "proba eliminatorie" atat pentru Presedintia Romaniei, cat si pentru Guvernul din toamna, mentionand ca batalia in alegeri va fi atat cu "partidele lui Traian Basescu", cat si cu PSD, transmite Mediafax.

"Aceste alegeri europarlamentare nu sunt doar pentru a obtine 5, 7, 8 sau 9 sau 10 europarlamentari. E foarte important sa avem cat mai multi, pentru ca sunt foarte buni, nu am nicio indoiala ca vom avea candidati foarte buni. Aceste alegeri sunt ca o proba eliminatorie in care se joaca Presedintia Romaniei, in care se joaca Guvernul Romaniei din toamna si in care se joaca soarta dreptei romanesti si sansa de democratie si de modernitate a Romaniei. PNL trebuie sa dea toate aceste batalii, pentru ca asa cum se spunea pe vremuri in Piata Universitatii "Daca nu noi, atunci cine?"", a declarat Antonescu, la Delegatia Permanenta a PNL Prahova.

Liderul PNL a precizat ca liberalii se afla "in batalie" atat cu Traian Basescu si "cu partidele sale, de ieri si de maine", cat si cu PSD.