Senatorul Calin Popescu-Tariceanu anunta crearea unui comitet de initiativa pentru infiintarea Partidului Reformator Liberal, relateaza Agerpres.

"Am luat decizia de a crea comitetul de initiativa pentru infiintarea Partidului Reformator Liberal, care va coagula si va organiza la nivel national pe toti care ni se alatura. In perioada imediat urmatoare vom demara inclusiv constituirea grupurilor de initiativa locale", a scris Tariceanu pe pagina de facebook 'Partidul Reformator Liberal'.

El sustine ca atat persoane publice, reprezentanti ai profesiilor liberale si ai mediului de afaceri, reprezentanti ai mediului academic intelectuali, cat si oameni simpli l-au asigurat de sprijinul lor.

Tariceanu spune ca a decis infiintarea Partidul Reformator Liberal din doua considerente: "In primul rand trebuie sa-i aducem impreuna pe toti cei care cred in valorile si principiile liberale. Contam pe sprijinul celor care au convingerea ca a venit timpul ca Romania sa aiba pentru prima data un presedinte liberal".

Calin Popescu-Tariceanu a demisionat miercuri din PNL. Ulterior, el a anuntat intentia de a infiintarea unui nou partid - Partidul Reformator.