Nicolae Banicioiu a declarat joi la preluarea mandatului de ministru interimar al Sanatatii ca tot ceea ce a facut Eugen Nicolaescu a fost in acord cu principiile programului de guvernare al USL si ca intentioneaza sa continue acest program, relateaza Agerpres.

Nicolae BanicioiuFoto: Agerpres

"Tot ceea ce a facut domnul Nicolaescu pana acum a fost de acord cu principiile programului de guvernare al USL si intentionez sa fac pe mai departe ca acest program sa continue. Din start vreau sa va comunic ca eu sunt doar un administrator al sistemului pana marti, cand va fi investit noul Guvern si pana atunci obligatia mea, datoria mea este aceea de a asigura ca oamenii sa nu sufere de pe urma schimbarilor politice, sa nu fie disfunctionalitati in sistem", a afirmat Banicioiu, la Ministerul Sanatatii.

Intrebat despre controalele care ar trebui sa inceapa in spitale din tara de la 1 martie, verificari promise de fostul ministru al Sanatatii, Eugen Nicolaescu, el a spus ca este un proiect bun, care trebuie continuat.

"Nu as putea sa va spun ce se va intampla dupa marti, dar ca parere personala, eu cred ca acesta este un proiect foarte bun si care cred ca trebuie continuat. Nu sunt foarte multi bani in sistem, dar curatenie in spitale si in institutiile medicale poate fi facuta de multe ori chiar si cu bani putini, atat cat am in putere o voi incuraja, o voi impulsiona", a sustinut Banicioiu.

Despre cazul Institutului Cantacuzino, ministrul interimar a precizat ca nu doreste sa se pronunte pana nu vede raportul de la OMS, care va iesi in cateva zile.

La randul sau, Eugen Nicolaescu a declarat ca a stabilit cu Nicolae Banicioiu sa aiba o legatura foarte stransa pentru o perioada de timp.

"Am avut o discutie de circa o jumatate de ora cu domnul ministru si am incercat sa ii prezint pe scurt principalele probleme pe care cred eu ca dumnealui trebuie sa le priveasca prioritar in perioada urmatoare, unele dintre ele sunt si cu termene scadente. Am stabilit sa avem o legatura foarte stransa pentru o perioada de timp, pe masura ce dumnealui trebuie sa intre in toate problemele, destul de complicate, pe care le stiti ale domeniului sanatatii si va reusi sa le stapaneasca asa cum trebuie. I-am exprimat disponibilitatea si a echipei care a lucrat cu mine sa stea la dispozitia dumnealui cat va crede de cuviinta, tocmai pentru a lua proiectele din mers si a le duce mai departe", a spus Nicolaescu.

Ministrul Tineretului si Sportului, Nicolae Banicioiu, a preluat joi interimatul Sanatatii de la Eugen Nicolaescu, care se afla la conducerea ministerului din 7 noiembrie 2012.