Vicepresedintele PNL Radu Stroe a anuntat ca se solidarizeaza cu demersul lui Calin Popescu Tariceanu, sustinand ca este necesara o reanalizare a deciziei Delegatiei Permanente a PNL in privinta USL si ca este vorba de o decizie gresita deoarece mai sunt posibile negocieri cu PSD, scrie Mediafax.

"Ma solidarizez cu iesirea domnului Tariceanu de astazi, covingerea mea intima este ca trebuia facut acest lucru pentru ca toti alesii locali ai PNL, tot activul de partid al PNL trebuie sa stie de directia in care mergem. Este un lucru, sigur ca da, care deranjeaza conducerea partidului, sunt convins de lucrul asta, dar in acelasi timp noi avem obligatia sa spunem alesilor nostri locali, activului nostru de partid, ca este o eroare care s-a produs si oamenii trebuie sa stie acest lucru. Daca vor accepta sau nu vor accepta deciziile luate, este o problema a noastra, a tuturor. Daca insa vor intelege haosul in care ne ducem si ca partid, dar nu ascund faptul ca si instabilitatea guvernamentala poate surveni in perioada imediat urmatoare, noi suntem responsabili pentru toate lucrurile acestea si din acest motiv am gasit de cuviinta sa mergem mai departe, sa incercam sa facem sa mearga USL", a sustinut Stroe, intr-o interventie telefonica la Romania TV.

El a sustinut ca s-a adresat in Delegatia Permanenta alesilor locali care sunt membri ai acestui for, precizand ca nu stie daca au avut informatia necesara pentru decizia luata.

"Eu cred ca este o decizie gresita, evident ca ce a hotarat Delegatia Permanenta pana una alta ramane valabil, datoria noastra este sa facem sa inteleaga partidul ca drumul e gresit si sa gasim o modalitate ca si domnul presedinte Antonescu si conducerea partidului sa reanalizeze, sa rediscute in partid, pentru ca intotdeauna este o cale de negociere", a mentionat Stroe.

Deputatul PNL a mai spus ca viitorul Guvern Ponta va prelua programul USL in noua formula.

El a avertizat ca exista riscul ca PNL sa se intoarca la 7-10 procente in preferintele electorale, iar candidatura lui Crin Antonescu la prezidentiale ar fi "trecuta daca se merge pe acest drum".

Fostul presedinte al PNL Calin Popescu Tariceanu a fost marti la Guvern, pentru a discuta cu liderul PSD, premierul Victor Ponta despre pastrarea USL.

Inaintea acestei discutii, intr-o conferinta de presa, Tariceanu a lansat un apel catre liderul PNL, Crin Antonescu, sa revina asupra deciziei luate marti si sa revina in USL, el precizand ca miercuri dimineata a avut o discutie cu premierul Victor Ponta, care l-a asigurat ca doreste continuarea USL "in actuala formula".

"Nu voi accepta decizia luata ieri, deoarece eu apreciez ca a fost luata pe baza unor afirmatii false, a unor afirmatii gresite care au fost furnizate colegilor mei si acestia au fost indusi in eroare. Am vorbit dimineata cu Victor Ponta si l-am intrebat daca doreste sa continuam proiectul USL si mi-a dat asigurari ca vrea sa continue proiectul USL in actuala forma. In actuala forma, subliniez. Asadar, imi permit sa fac un apel catre presedintele PNL, Crin Antonescu, sa revina asupra deciziei pe care o luat-o ieri si drept urmare sa revina in USL", a afirmat Tariceanu.

El a transmis un mesaj direct catre liderul PNL, caruia i s-a adresat cu formula "draga Crin".

"Draga Crin, daca tu nu-ti vei asuma aceasta responsabilitate, atunci o voi face eu. Ii voi cere primului ministru Victor Ponta sa-si mentina toate angajamentele luate in cadrul USL, fata de PNL, respectiv mentinerea tuturor pozitiilor in structurile centrale si locale, listele comune la Parlamentul European, cat si un lucru foarte important, sustinerea unui candidat liberal la Presedintia Romaniei", a declarat Tariceanu.

Tariceanu a precizat ca, dupa conferinta de presa, va merge sa se intalneasca cu premierul Ponta, pentru a-i prezenta in mod direct solicitarile sale.

Calin Popescu Tariceanu, Cristian David, Radu Stroe si Ioan Ghise s-au numarat printre liberalii care s-au exprimat impotriva ruperii USL la momentul votului din Delegatia Permanenta a PNL.