Liderul UDMR Kelemen Hunor a confirmat, miercuri, ca a discutat la telefon cu Victor Ponta, iar "maine-poimaine" va avea loc o intalnire oficiala cu primul ministru pentru discutii privind intrarea UDMR la guvernare. "Nu s-a facut o propunere, ne-a invitat la o intalnire. Nu am intrat in detalii de acest gen, daca vom avea ministere, ce vom avea", a subliniat Kelemen Hunor, adaugand ca "Nu neg ca cea mai buna varianta ar fi sa avem ministri in Guvern", insa " se poate merge si pe varianta sustinerii parlamentare". "In acest moment eu nu vreau sa spun decizia noastra va fi asa sau asa, trebuie sa discutam cu colegii nostri", mai spune Kelemen Hunor.

Kelemen Hunor afirma ca "Eu nu am o miza personala. Vom stabili o intalnire cu Ponta. Depinde de discutii si de concluzia la care vom ajunge impreuna."

Kelemen Hunor a mai spus ca "nu comenteaza" decizia lui Calin Popescu Tariceanu, care s-a aflat miercuri la Palatul Victoria, unde a discutat cu premierul Victor Ponta timp de aproape o ora. Tariceanu a declarat anterior ca ii va cere premierului Ponta sa-si tina angajamentele luate in cadrul USL enumerand mentinerea tuturor pozitiilor in structurile centrale si locale, listele comune pentru alegerile europarlamentare si sustinerea unui candidat lberal la prezidentiale.