Senatorul liberal Calin Popescu-Tariceanu a declarat miercuri ca ii va cere miercuri premierului Victor Ponta sa-si tina angajamentele luate in cadrul USL enumerand mentinerea tuturor pozitiilor in structurile centrale si locale, listele comune pentru alegerile europarlamentare si sustinerea unui candidat lberal la prezidentiale. Tariceanu a precizat ca urmeaza sa se intalneasca in cursul zilei cu premierul Ponta, ocazie cu care ii va transmite aceasta solicitare.

Calin Popescu TariceanuFoto: Agerpres

"Ii voi cere dl Victor Ponta sa isi tina toate angajamentele luate in USL fata de PNL, respectiv mentinerea tuturor pozitiilor in structurile centrale si locale, listele comune la Parlamentul European cat si, un lucru foarte important, sustinerea unui candidat lberal la presedintia Romaniei", a declarat senatorul liberal intr-o conferinta de presa.

El a adaugat ca a vorbit miercuri dimineata cu premierul Ponta si l-a intrebat daca doreste sa continue proiectul USL. "Mi-a spus ca doreste sa continue proiectul USL in actuala forma", a aratat senatorul PNL.

Totodata, Tariceanu a transmis un apel catre presedintele PNL Crin Antonescu solicitandu-i sa revina asupra deciziei de rupere a aliantei si sa "revina in USL".

"Nu voi accepta decizia luata ieri deoarece ea a fost luata pe baza unor afirmatii false, gresite care au fost furnizate colegilor mei si acestia au fost indusi in eroare", a aratat liberalul.

Tariceanu a catalogat problemele care au dus la ruperea aliantei drept "nimicuri" aratand ca ele "nu pot fi baza abandonarii proiectului pe care l-am construit cu PSD".

Senatorul liberal a amintit ca el nu s-a numarat printre "entuziastii sustinatori ai acestei constructii politice, din contra, dar din momentul in care a fost facuta am considerat ca e de datoria mea si a colegilor mei sa o ducem la bun sfarsit. Ne-am angajat implicit si explicit in fata cetatenilor sa ne mentinem angajamentele".