Liderul socialistilor din Parlamentul European, Hannes Swoboda, spune, la RFI, ca decizia PNL de a iesi de la guvernare nu este un gest foarte responsabil si nu ajuta foarte mult tara. El mai crede ca Victor Ponta ar fi un presedinte foarte bun al Romaniei, dar este si un prim-ministru bun, asa ca are o alegere grea de facut privind viitorul sau politic.

Hannes Swoboda: Din punctul meu de vedere, nu este un gest foarte responsabil, tinand cont ca vorbim de un Guvern de succes, care a facut o treaba buna si care are rezultate economice bune. Nu stiu ce se ascunde in spatele deciziei, de ce fac asta liberalii, dar oricum, nu cred ca ajuta foarte mult tara.

Rep.: Deci liberalii au gresit parasind Guvernul sau e mai bine ca au facut-o, pentru ca au pus capat unei crize politice care dura de doua saptamani?

H.S.: E mai bine sa ai o decizie, decat nici una. Totusi, decizia e mai rea decat daca ar fi stat in Guvern pana la capat. De aceea, sunt trist, dar desigur, este decizia lor politica. Eu nu cred ca-i va ajuta, pentru ca multi oameni vor fi uimiti si nesatisfacuti ca partidul care a promis ca lupta pentru Guvern si ca este un critic al lui Traian Basescu brusc isi schimba cursul.

Continuarea pe www.rfi.ro.