Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a precizat, marti, dupa o reuniune a grupului PSD, ca deputatii social-democrati au fost convocati, ca si senatorii, pentru data de 3 si 4 martie la plen, el aratand ca avizele pentru plecari in strainatate au fost sistate, transmite Mediafax.

"Trebuie sa fim uniti, sa strangem randurile. Am mai patit acest lucru in foarte multi ani cand nu am fost la guvernare", a spus Zgonea.

Intrebat daca in sedinta de grup s-a discutat despre majoritatea necesara trecerii noului Guvern, Zgonea a evitat sa raspunda, precizand doar: "Stam bine".

Zgonea a precizat ca nu are ce sa le reproseze deputatilor social-democrati din punctul de vedere al prezentei la plen, avand in vedere ca marti au fost mai multi social-democrati la vot decat au fost cand atunci cand s-a depus juramantul.

"Deci mergem foarte bine", a spus Zgonea.

El a precizat ca a adresat rugamintea colegilor sai de la PSD de a dezbate in continuare in comisii amendamentele depuse de deputatii PNL, chiar daca PNL a intrat in opozitie.

"I-am rugat ca amendamentele colegilor sa fie dezbatute in comisii, chiar daca sunt azi in opozitie cei de la PNL. Sa nu uitam ca programul de guvernare si angajamentele facute in fata institutiilor europene sunt facute impreuna cu colegii si, daca au amendamente, sa le pastreze", a spus Zgonea.

El a mai aratat ca le-a spus deputatilor PSD ca niciun coleg de-al lor nu va fi dat afara in urma intrarii PNL in opozitie.

"Le-am spus ca nu va fi dat afara niciun coleg nici daca e secretar de stat, nici daca e secretar general al Guvernului sau al ministerului si ca pana la urma sa-si pastreze angajamentele, sa cheme secretarii de stat, sa dezbata fiecare proiect de lege si mergem inainte pe ceea ce ne-am angajat sa sutinem Guvernul Victor Ponta", a spus Zgonea.