PSD ia in calcul o formula de guvern cu patru vicepremieri in caz ca PNL va decide iesirea de la guvernare, au declarat pentru HotNews.ro surse guvernamentale. Potrivit acestora, lui Mircea Geoana i s-ar fi propus functia de vicepremier, acesta urmand sa intre la varful guvernului alaturi de Liviu Dragnea, Gabriel Oprea Daniel Constantin. Pe de alta parte, apropiati ai primului ministru Victor Ponta consultati de HotNews.ro neaga ca s-ar discuta o astfel de varianta.

Pe 12 februarie, Mircea Geoana a fost numit de premierul Ponta drept Inalt Reprezentant al Primului-Ministru pentru promovarea proiectelor economice strategice si de diplomatie publica. Ca vicepremier, Geoana ar urma sa aiba aceleasi atributii, plus proiectele economice mari, relatia cu SUA si NATO.

Postul de Inalt Reprezentant al Primului-Ministru a fost infiintat in cadrul Cancelariei premierului la 12 februarie. Activitatea lui Mircea Geoana in functia de Inalt Reprezentant este onorifica si neremunerata.

Mircea Geoana va avea ca obiective principale promovarea unor proiecte economice regionale ale Romaniei, tinand seama de interesul mediului de afaceri din Romania de a accesa noi piete, inclusiv din perspectiva initiativei de creare a unui coridor economic denumit generic "Noul Drum al Matasii", organizarea in Romania a unor conferinte anuale in domeniul economic, care sa atraga personalitati din domeniul politicii internationale si mediului de afaceri, participarea la proiectele Guvernului privind promovarea tarii in strainatate in vederea atragerii investitiilor straine, cooperarea cu organizatii ale mediului civic, economic si academic pentru promovarea relatiilor Romaniei cu tari cu economii emergente, promovarea oportunitatii de afaceri in Romania in cadrul unor evenimente din mediul economic sau in relatie cu organizatii internationale.