Conducerea Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT) a decis sambata sa-i propunea lui Laszlo Tokes sa candideze la europarlamentare pe listele Fidesz, partidul maghiar de guvernamint. Potrivit unui comunicat de presa al PPMT, Fidesz l-ar fi invitat pe Tokes sa candideze pe listele sale. Reamintim ca HotNews.ro a scris in premiera despre aceasta miscare politica inca din decembrie 2013.

PPMT arata ca regreta ca UDMR "a respins ideea formarii unei coalitii electorale cu celelalte organizatii politice ale minoritatii maghiare, ceea ce ar fi garantat unirea fortelor", si acuza principala formatiune politica maghiara din Romania ca "pericliteaza reprezentarea comunitatii maghiare in Parlamentul European, netinand cont de apelul deschis al unor personalitati marcante ale vietii publice maghiare din Transilvania referitoare la alcatuirea unei liste electorale comune si netinand cont nici de rezultatele seriilor de sondaje care reflecta asteptarile comunitatii maghiare in acest sens".

De altfel, surse politice au declarat pentru HotNews.ro in urma cu o saptamana ca UDMR risca sa rateze intrarea in Parlamentul European la alegerile din mai 2014.