Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat sambata ca Romania are sansa, pe care nu mereu o constientizeaza, de a fi membru al Uniunii Europene, subliniind ca in Ucraina oamenii mor pentru a avea ceea ce romanii au deja, relateaza Agerpres.

"Noi avem o sansa pe care nu totdeauna o constientizam, noi suntem membri ai acestei comunitati europene si daca ni se pare ca acesta este un fapt banal, sa ne uitam in aceste zile la ce se intampla atat de aproape de noi, sa ne uitam in Ucraina, sa ne uitam la Kiev, unde oamenii mor cu zecile pe zi pentru a avea sau in speranta ca vor avea ceea ce noi avem deja, iar acest ceva, ceva ce s-a nascut, s-a dezvoltat si a atins deplinatatea inclusiv sub forma culturala in Europa este libertatea", a afirmat Antonescu la cea de-a IX-a editie a Galei TNL, care a avut loc la Palatul Parlamentului.

Presedintele PNL a spus ca societatea romaneasca trebuie sa apere ideea de Uniune Europeana, puternic atacata chiar in marile ei leagane, cum ar fi Franta sau Marea Britanie.

"Cultura este forma elaborata, este forma daruita, este forma exprimata a libertatii si in sensul acesta, pentru ca ne pregatim pentru o campanie electorala pentru alegeri pentru PE si pentru un nou ciclu complicat, diferit fata de cel de acum, in care va trebui sa aparam inainte de toate ideea de Uniune Europeana, puternic atacata chiar in marile ei leagane cum ar fi Franta sau Marea Britanie. Pentru toate acestea trebuie sa ne pregatim in ideea ca nu doar mai multa cultura romaneasca in Europa si mai multa cultura europeana in Romania, dar mai multa Romanie in Europa si mai multa Europa in Romania", a aratat Antonescu.

La cea de-a IX-a editie a Galei TNL, desfasurata sub titlul 'Cultura romana, cultura europeana', au fost premiati printre altii soprana Felicia Filip, tenorul Bogdan Mihai, senatorul liberal Varujan Vosganian, Fundatia Friedrich Nauman, dar si filiale TNL din Iasi, Ilfov, Satu Mare sau Bihor.