Premierul Victor Ponta a declarat vineri, la Chisinau ca nu a fost informat despre discutiile dintre liderul liberal Crin Antonescu si presedintele Traian Basescu despre care liderul PNL a vorbit joi seara la un post de televiziune, transmite Agerpres.

'Nu, nu am fost informat despre faptul ca domnul presedinte Crin Antonescu a discutat cu domnul presedinte Basescu inainte de vizita la Chisinau, dar cred ca e un lucru bun faptul ca ne consultam ... Sigur, putea sa se consulte cu Guvernul si era si mai bine. Fiecare se consulta cu cine crede de cuviinta", a afirmat premierul in cadrul unei conferinte de presa comune cu omologul sau moldovean Iurie Leanca.

Ponta a adaugat ca i-a asigurat pe oficialii de la Chisinau ca "indiferent de bataliile politice care exista la Bucuresti (...), toate fortele politice sustin integrarea europeana a Republicii Moldova".

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat joi seara la Realitatea Tv ca in afara de ceremoniile de investitura a ministrilor s-a mai intalnit cu seful statului de vreo doua ori, pentru a discuta teme de politica externa, cum ar fi cazul Republicii Moldova, unde urma sa efectueze o vizita.

"Eu cred ca teme de politica externa (...) trebuie discutate chiar cu oameni pe care nu-i suporti, daca ei sunt presedinte, ministru de Externe sau prim-ministru", a spus Antonescu.