Presedintele Partidului Forta Civica, Mihai Razvan Ungureanu, sustine ca, cel mai probabil, formatiunea pe care o conduce va merge pe liste proprii la alegerile europarlamentare pentru ca nu se mai asteapta de acum incolo sa fie curtati, dar nici violati, relateaza Mediafax.

El a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, ca Forta Civica a fost deschisa pentru realizarea de aliante, dar acest lucru nu s-a realizat si ca nu este vinovat pentru stingerea flacarii unitatii dreptei.

"Partidul a ramas deschis la aliante un an si mai bine. Pana la urma, strigatul nostru, vorba lui Kogalniceanu, a fost auzit si niciodata ascultat. Noi am vorbit despre ideea de unitate, am vorbit despre dorinta de a castiga bataliile electorale din 2014, despre faptul ca una dintre conditiile esentiale ale victoriei e data de unitatea politica, de actiunea dreptei si ca profetul prin desert noi am vorbit, noi am auzit. Am auzit vorbe foarte multe, fapte nu am vazut niciuna. Nu o sa stingem noi flacara unitatii dreptei, dar tare mi-e teama ca se grabesc altii sa o faca. Pe 4 martie, e ultima zi in care se mai pot depune documentele unei aliante electorale. In preajma zilei de 4 martie vom sti foarte bine cine nu are viziune sau intelegandu-se printr-un compromis secret cu USL isi accepta pozitia de infrant pentru anul 2014. Astept ziua de 4 martie", a afirmat Mihai Razvan Ungureanu.

El a precizat ca Forta Civica nu este brelocul nimanui si ca a respins toate solicitarile de fuziune prin absortie, spunand ca nu se asteapta sa mai fie curtati, dar nici violati.

"Nu mai asteptam sa fim curtati, noi ne vedem de gospodaria noastra, dar nici nu asteptam sa fim violati. Nu a existat partid de la PDL la PMP care sa nu ne ofere fuziune prin absortie. Forta Civica nu este brelocul politic al nimanui si nu este nici Albalux pentru petele politicii nationale", a explicat Ungureanu.

El a mentionat ca a propus un proiect pentru fortele de dreapta care sa depaseasca alegerile europarlamentare si care sa fie viabil pentru mai multe confruntari electorale.

"Am pastrat poarta deschisa pentru discutii cu toate partidele din centru-dreapta, n-am injurat pe nimeni. Vreti sa discutam un proiect care sa depaseasca europarlamentare si sa vizeze infruntari electorale succesive pana in 2016 ? Vreti sa colaboram pentrun un proiect al Romaniei ? Nu va imaginati ca vom face o alianta electorala doar ca sa punem 2-3 nume de orfani politici pe o lista pentru Bruxelles, nu facem asa ceva. Cu toti am avut discutii. Unele s-au terminat brusc. Au spus: ᅡvoi, Forta Civica, trebuie sa intrati prin absortie in partidul Xᅡ. La unele poftiri de genul acesta am ras, la altele am ras si mai mult. A fost si nostim cand se mai rastea la noi cate o furnica si spunea ᅡte absorbᅡ, a povestit presedintele Partidului Forta Civica.

El a mai spus ca Forta Civica a avut discutii cu Miscarea Populara, dar nu negocieri.

Mihai Razvan Ungureanu s-a aflat, miercuri si joi, in judetul Constanta, unde a avut intalniri cu membri si simpatizanti ai partidului.