￯Vicepremierul Liviu Dragnea sustine ca PSD ii asteapta "cu drag" pe liberali in Guvern, insa afirma ca este de neinteles "faptul ca se uita si la capra vecinului", transmite Agerpres. Dragnea mai arata ca social-democratii sunt deschisi la toate propunerile liberalilor, cu o singura exceptie, desfiintarea Uniunii Social Democrate (USD).

Liviu DragneaFoto: HotNews / DP

"Ii (pe liberali - n.r.) asteptam cu drag sa vina in Guvern, doi, trei, patru, care sunt cei de la PNL care vor sa vina, pe pozitiile pe care le-au solicitat. Faptul ca se uita si la capra vecinului este de neinteles si aici putem sa vorbim despre pretexte. Si-au dorit vicepremier la Interne, suntem de acord, rocada intre ministri, intre ministere, suntem de acord si cu asta. Faptul ca nu se doreste inca un vicepremier, motivand ca PC este un partid mai mic decat PNL, nu sta in picioare. Asta, in general, o spun cei care nu au fost de la inceputurile USL. USL nu s-a constituit pe principiul care este mai mare. Nu a contat ca PSD era de doua ori mai mare decat PNL si am mers pe paritate si la locale, si la parlamentare, si in Guvern. S-a mers pe un tratament cat de cat egal si echilibrat", a declarat Dragnea, joi, inaintea unei intalniri informale a liderilor social-democrati, menite sa marcheze implinirea a patru ani de la momentul in care Victor Ponta a preluat sefia partidului.

Intrebat daca PSD este dispus sa renunte la ideea unei functii de vicepremier care sa revina PC, Dragnea a spus ca ar trebui vazut daca PNL este dispus sa renunte la respectiva pretentie.

"Intrebarea corecta este daca PNL este dispus sa renunte la aceasta pretentie ca PC nu are voie la o functie de vicepremier, din moment ce noi acceptam toate propunerile PNL, cu o singura exceptie, nu suntem de acord sa discutam despre desfiintarea USD", a adaugat Dragnea.

El a precizat ca PNL a decis sa nu mearga impreuna la alegerile europarlamentare, motiv pentru care nu poate lua dreptul celor trei partide - PSD, UNPR, PC - de a merge pe o lista comuna.

Cat priveste o eventuala sustinere a unei motiuni de cenzura de catre PNL, social-democratul a raspuns ca ''ar fi urat ca vechi camarazi sa ajunga sa depuna motiune de cenzura impotriva unui Guvern din care inca fac parte''.

'"Noi speram sa avem luni o discutie finala in care sa mergem mai departe. Noi suntem deschisi la discutii, dar nu reusim sa intelegem de ce ne impiedicam de aceasta pretentie ca sa nu aiba si altii un vicepremier", a sustinut el.

Potrivit lui Dragnea, social-democratii sunt 'foarte preocupati' si nu inteleg de ce nu se reuseste deblocarea situatiei din USL.

Despre intalnirea de joi a social-democratilor, Dragnea spune ca nu se stie daca se va lua vreo decizie, avand in vedere ca este una informala.

'Nu stiu daca vom lua si decizii, pentru ca este o intalnire informala, nu este o intalnire statutara sa luam decizii, dar sigur ca vom discuta pentru ca ne preocupa pe toti ce se intampla in USL. Nu dorim sub nicio forma sa se destrame USL. Cel putin din punctul meu de vedere personal, este un proiect de suflet', a mai declarat Dragnea, intrebat daca se va lua vreo decizie cu prilejul respectivei intalniri informale a social-democratilor.

El a adaugat ca nu stie sa fie cineva dintre colegii sai de partid care sa nu doreasca mentinerea USL.