Premierul Victor Ponta a afirmat joi, la plecarea de la Ministerul Finantelor, ca solicitarea presedintelui Traian Basescu ca intreaga conducere ASF sa isi dea demisia, este motivata de faptul ca "unul dintre sponsorii sai, patronul de la Astra Asigurari, are probleme". Cu aceeasi ocazie, premierul a adaugat ca, in calitate de ministru interimar de Finante, a delegat dreptul de semnatura secretarului de stat Dan Manolescu (PNL).

"Cred ca dl presedinte e foarte suparat ca unul dintre sponsorii sai, patronul de la Astra Asigurari, are probleme, si de aia s-a apucat sa fie suparat pe ASF, ca veniturile astea nu erau de azi, erau de mult timp", a declarat premierul.

Amintim ca presedintele Traian Basescu a cerut public miercuri seara demisia ministrului Muncii, Mariana Campeanu, daca se confirma faptul ca l-a pensionat ilegal pe sotul sau, asa cum arata o investigatie de presa. Seful statului a mai cerut demisia intregii conduceri a ASF pe motivul salariilor enorme si a lipsei de competenta, precum si demisia secretarului de stat de la Educatie, Stefania Duminica, acuzata de plagiat.

In ceea ce priveste solicitarea de demisie a ministrul Mariana Campeanu, Ponta a precizat ca a decis "ca de fiecare data cand dl Basescu ataca fara argumente sau fara probe un ministru al Guvernului, eu sa il apar".

Seful Executivului a facut aceste declaratii dupa o vizita de lucru la Ministerul Finantelor unde a delegat dreptul de semnatura secretarului de stat Dan Manolescu (PNL).