Deputatul PNL Alina Gorghiu a scris, miercuri, pe blogul sau, ca marca Uniunii Social Democrate (USD) este inregistrata la OSIM de varul autointitulatului rege al romilor Cioaba, Ion Cioaba Mihutescu, comentand ca, daca nu cumva a fost o strategie mai veche, oricum ar fi meschin, relateaza Mediafax.

Postarea Alinei Gorghiu incepe cu o intrebare: "A cui este USD?"

"La marca inregistrata, ma refer. Stiti?", continua ea.

Deputatul liberal vine si cu raspunsul: "Aflati ca apartine, cu acte la OSIM, varului regelui Cioaba, Ion Cioaba Mihutescu".

Gorghiu arata ca inregistrarea la OSIM dateaza din noiembrie 2011 si apreciaza ca, "daca nu cumva a fost o strategie mai veche (dat fiind faptul ca Mihutescu este vicepresedinte PSD Sibiu), ceea ce oricum ar fi meschin, USD se umple de un ridicol absolut".

"Adaug la asta declaratia recenta a fiului regelui Cioaba, care spunea ca ei vor sa se alieze cu liberalii, ca romii au avut mereu o gandire liberala. Mai intelegeti ceva?", mai scrie Gorghiu pe blog.

Alina Gorghiu le transmite si un mesaj reprezentantilor USD: "Sa nu uit, daca le vine ideea celor din Uniunea cea noua, dar de origini vechi, sa-si schimbe numele in Uniunea Social Progresista... sa renunte, ca domnul Mihutescu a acoperit tot", spune aceasta.

PSD, UNPR si PC au format, saptamana trecuta, alianta electorala Uniunea Social Democrata (USD).

UPDATE 18.00 PSD precizeaza ca marca "USD Uniunea Social Democrata" a fost cesionata pe 5 februarie de secretarul general Andrei Dolineaschi.

Comunicatul PSD:

"Partidul Social Democrat mentioneaza ca marca invididuala si verbala "USD Uniunea Social Democrata", avand numarul de registratura M 2011/008072, a fost cesionata in data de 05.02.2014 Partidului Social Democrat, reprezentat legal de secretarul general, Andrei Dolineaschi, si este inregistrata in Romania sub numarul 119474 in perioada legala de protectie.

Drepturile si obligatiile ce se nasc din contractul de cesiune au fost transmise cu titlu gratuit. In urma cesiunii, cedentul nu va mai putea face niciun demers in calitate de solicitant, dreptul revenind exclusiv cesionarului, adica Partidului Social Democrat.

In urma contractului de cesiune, Partidul Social Democrat a depus in data de 10 februarie 2014 la Oficiul de Stat pentru Investitii si Marci cererea de inregistrare a marcii Uniunii Social Democrate, avand ca principale parti ale marcii trei trandafiri de culoare alba pe fond rosu si denumirea USD."

La randul sau, vicepresedintele PSD Sibiu Ion Cioaba Mihutescu a refuzat sa comenteze, miercuri, informatiile potrivit carora ar fi inregistrat marca USD la OSIM.

"Nu vreau sa vorbesc cu nimeni, fara nicio suparare", a spus, pentru Agerpres, Ion Cioaba Mihutescu, var al autointitulatului rege al romilor, Dorin Cioaba.

La randul sau, Dorin Cioaba a precizat, pentru Agerpres, ca nu stie nimic despre inregistrarea inca de acum trei ani la OSIM a marcii USD de catre varul sau. ''Nu stiu nimic. Intrebati-l pe el'', a afirmat Cioaba.