Crin Antonescu a ajuns miercuri la Guvern, pentru o intilnire cu Victor Ponta, Liviu Dragnea si Gabriel Oprea, transmite Agerpres. Lideri ai Uniunii Social Democrate s-au reunit miercuri dimineata, inaintea sedintei Executivului, la Palatul Victoria, dar Daniel Constantin, seful PC, a plecat deja de la Guvern.

Vizita vine dupa ce Antonescu a cerut public partenerilor sa desfiinteze USD, alianta politica dintre PSD, PC si UNPR din care lipseste PNL.

Marti seara, presedintele PNL Crin Antonescu a solicitat anularea documentelor privind infiintarea USD, pe motiv ca o astfel de alianta incalca protocolul USL.

In replica, cei trei co-presedinti ai USD, Victor Ponta, Gabriel Oprea si Daniel Constantin, au sustinut miercuri dimineata, intr-un comunicat de presa, ca Uniunea Social Democrata 'nu este in afara si nici impotriva USL', iar infiintarea acesteia nu incalca protocolul USL.

Pe de alta parte, la Guvern este prezent si ministrul demisionar al Finantelor Daniel Chitoiu.

Liderul PNL Crin Antonescu le-a solicitat marti seara ministrilor liberali care vor fi inlocuiti din Executiv sa isi inregistreze demisiile la Cabinetul premierului.