Liderul liberal Crin Antonescu a comentat, luni seara, la B1 TV, declaratia premierului Ponta facuta la Antena 3, ca renunta ca Daniel Constantin sa fie numit vicepremier dar il numeste pe Iohannis vicepremier si ministru de Finante fiindca asa este legal. "Usurinta cu care domnul Ponta ar da acest portofoliu de Finante unui politician care nu are pregatire in domeniu chiar ma suprinde... Cred ca domnul Ponta stie foarte bine ca noi nu ne jucam asa cu ministerele, stie ca nu ar accepta Klaus Iohannis sa se duca la Finante, blocand de fapt demersul normal care se putea face si astazi, sa mergem in Parlament si sa fie ministru de Interne si vicepremier", a declarat Antonescu.

  • Ministerul Finantelor, ca si ministerul Justitiei, nu suporta politicieni, oricat de solizi ar fi, daca nu au o pregatire de specialitate in domeniu.
  • Usurinta cu care domnul Ponta ar da acest portofoliu de Finante unui politician care nu are pregatire in domeniu chiar ma suprinde...
  • Nici domnul Iohannis nu-si doreste postul de ministru de Finante
  • Domnului Ponta i-a displacut profund ideea de a schimba anumiti ministrii
  • Aceasta atitudine a domnului Ponta de a se supara ca noi ne schimbam anumiti ministrii, ca ni-i distribuie pe altii unde vrea el nu poate fi acceptata, PNL nu poate accepta anumite lucruri neserioase numai ca asa vrea domnul Ponta.
  • Cred ca domnul Ponta stie foarte bine ca noi nu ne jucam asa cu ministerele, stie ca nu ar accepta Klaus Iohannis sa se duca la Finante, blocand de fapt demersul normal care se putea face si astazi, sa mergem in Parlament si sa fie ministru de Interne si vicepremier
  • Intrebat de moderator daca are sentimentul ca Victor Ponta incearca sa-i scoata pe liberali de la guvernare, Antonescu a raspuns ca are un sentiment si mai grav ca "domnul Ponta vrea sa tina PNL la guvernare, dar intr-o pozitie marginala si de semivasalitate".
  • Nu i-am dat domnului Ponta un ultimatum, doar i-am explicat ca acestia sunt oamenii si sa mergem cu ei in Parlament. Daca nu, noi nu vom fugi de la guvernare fiindca avem aceasta guvernare de la oameni.
  • In caz ca domnul Ponta dovedeste altceva, atunci sa isi faca o alata alianta fara PNL, USD-ul, sa demisioneze si sa vina ca in Parlament cu noua majoritate pentru un nou guvern. I-am spus asta.
  • Nu stiu de ce domnul Iohannis e o problema mare pentru domnul Ponta si-i vine sa-l accepte
  • Am senzatia ca Victor Ponta intra intr-o capcana mai rea decat a intrat Traian Basescu in conflictul cu premierul Tariceanu si vine la PNL cu un discurs ca el e bun priten al liberalilor dar ca nu poate lucra cu mine.
  • Daca nu-si regaseste repede spiritul pe care l-a avut inainte de a deveni premier, cand discutam despre proiecte si altele, cred ca ii va fi greu sa-si revina si se va pierde ca politician.

Premierul Victor Ponta a declarat luni seara, in emisiunea "Sinteza zilei" (Antena 3), ca l-ar putea numi pe Klaus Iohannis in functia de ministru de Finante, si nu in cea de ministru de Interne, daca acesta din urma doreste sa ocupe si postul de vicepremier. "Daca pentru dl Iohannis e atat de important sa fie vicepremier, poate fi ministru de Finante si vicepremier. Functia de finante e asociata cu cea de vicepremier", a spus Ponta, mentionand ca este dispus sa renunte si la ideea de a-l avea pe Daniel Constantin ca vicepremier, chiar daca considera ca "nu e drept", dar ca nici in acest fel problema nu e incheiata, "pentru ca dl Antonescu vrea sa mergem in Parlament, sa schimbam lucrurile".