Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, si-a declarat speranta, luni, ca o decizie a Parlamentului in cazul cererii de incuviintarea a arestarii preventive a deputatului PSD Vlad Cosma nu va fi de natura sa blocheze o ancheta in curs, transmite Mediafax.

El a facut aceste declaratii, intrebat cum comenteaza votul negativ dat de Comisia juridica a Camerei Deputatilor la cererea Ministerului Justitiei de incuviintare a arestarii preventive a deputatului PSD Vlad Cosma, si daca aceasta inseamna o obstructionare a justitiei.

"Nu se pune problema de obstructie. Este o procedura prevazuta de lege. Merge mai departe aceasta procedura. Procurorii au propus o anumita masura. Este decizia Parlamentului. Ea trebuie respectata. Nu cred ca decizia de astazi poate influenta deciziile de maine si o decizie, pana la urma, a Parlamentului sper sa nu fie de natura sa blocheze o ancheta in curs", a spus ministrul Justitiei.

Comisia juridica a respins, luni, cererea de incuviintare a arestarii preventive a deputatului PSD Vlad Cosma.

Conform unor membri ai comisiei, raportul negativ al comisiei a fost adoptat cu 7 voturi "pentru", 13 voturi "impotriva" si 3 abtineri.

Votul a fost dat dupa audierea deputatului Vlad Cosma, cercetat pentru trafic de influenta.

Raportul Comisiei juridice va fi transmis plenului Camerei Deputatilor.

Ponta: Nu stiu cum va vota PSD in plen privind arestarea lui Cosma. Nu stiu daca voi veni la vot

Tot luni, premierul Victor Ponta a declarat ca nu stie cum va vota grupul parlamentar al PSD la cererea de incuviintare a arestarii preventive a deputatului Vlad Cosma, spunand ca nu stie daca va veni la votul din plen, de luni dupa-amiaza. "Nu stiu, si eu nu comentez nici deciziile Justitiei", a spus Ponta, potrivit Mediafax.

Intrebat cum ar vota ca deputat al PSD, Victor Ponta a raspuns: "Nu stiu daca merg la vot, in primul rand".

La ora transmiterii acestei stiri, liderul PSD Victor Ponta se afla in plenul Camerei, care a inceput dezbaterea ridicarii imunitatii deputatului Vlad Cosma. De asemenea, la plen au venit si Liviu Dragnea, Daniel Constantin, Mircea Dusa.