Premierul Victor Ponta a declarat luni ca isi doreste ca Uniunea Social Liberala sa continue, afirmand ca cele patru partide din uniune sunt la egalitate. Referitor la Klaus Iohannis, premierul spune ca este de acord cu orice propunere pe care o fac liberalii in ministerele PNL.

Ponta s-a declarat de acord cu propunerea lui Calin Popescu Tariceanu ca USL sa continua ca in 2012, cu trei vicepremieri.

"Daca nu exista un acord al tuturor celor 4 partide, nu mergem in parlament. Deci daca liberalii nu sunt de acord cu ceva, nu mergem in parlament, suntem toti egali", a afirmat Ponta, referindu-se la o restructurare a guvernului care presupune patru posturi de vice-prim-ministri.

Intrebat de jurnalisti despre functia pe care o poate ocupa Klaus Iohannis, Ponta a explicat ca poate ocupa fie pozitia de ministru de interne fie cea de vicepremier cu ministerul de finante.

"Nu trebuie sa il primesc eu pe dl Iohannis, este o propunere a liberalilor, foarte buna, cu care sunt de acord. Pe oricare din functiile PNL in care partidul il propune, eu sunt de acord", a spus el.

UPDATE 13.55 Dupa intalnirea dintre liderii USL, Ponta a declarat ca "inca nu" s-a inteles cu Crin Antonescu referitor la o eventual restructurare a guvernului.

"Inca nu ne-am inteles. Din punctul nostru de vedere al USD, exista ori varianta sa ramanem cu guv asa cum este - si astept oricand propunerile PNL pentru viceprim, ministrul de finante, al economiei, ori mergem pe restructurare, dar pe restructurare nu exista consens. Fara consens nu mergem in parlament", a declarat din nou Ponta.

"Fac tot ceea ce tine de mine pentru a continua in formula USL", a mai spus el, intrebat cat timp asteapta decizia liberalilor.

El a declarat ca daca primeste astazi propunerile liberalilor le inainteaza imediat presedintelui.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, inaintea intalnirii, ca "nu a incercat nimeni sa rupa USL" in cadrul reuniunii liderilor liberali care a avut loc duminica.

In PNL, "indiferent ca unii plang dupa liste comune, exista un consens foarte ferm (...) sa incerce sa continue ce am inceput, USL, sa continue activitatea parlamentara si guvernamentala", a spus Crin Antonescu, dar acest lucru "cu conditia ca USL sa ramana USL, nu sa se transforme intr-un fel de PSD si asociatii".

"Acest lucru e incompatibil cu formula initiala si votul dat de cetateni" la alegerile parlamentare, a argumentat Antonescu, facand o comparatie cu modul in care arata Liga de fotbal in vremea lui Ceausescu. Vrem sa avem "o prima liga, cu Steaua, Dinamo, dar nu incepem cu Dinamo Victoria, Flacara Moreni", a explicat acesta.

In ceea ce priveste numirea lui Klaus Iohannis in functiile de ministru de Interne si vicepremier, aceasta putea fi contestata de premierul Victor Ponta pe considerente legate de "incompetenta", dar acest lucru nu se mai poate intampla in conditiile in care atat primul ministru "s-a intrecut" cu presedintele Basescu in a saluta venirea sa in guvern.

"Ramane cum am vorbit, are de ales intre Klaus Iohannis si Dan Voiculescu", a concluzionat el.