Adrian Papahagi a anuntat ca se retrage din viata politica din "ratiuni personale", dar a specificat ca va acorda in continuare "sprijin si incredere Partidului Miscarea Populara si Presedintelui Traian Basescu". Papahagi a specificat ca in perioada urmatoare va refuza orice aparitie publica.

Adrian PapahagiFoto: Arhiva personala

"Din ratiuni personale, care nu ma implica decat pe mine, am decis sa ma retrag din viata politica. Voi continua sa lupt, ca intelectual, pentru valorile in care cred si pentru asanarea spatiului public romanesc. Voi acorda mereu sprijin si incredere Partidului Miscarea Populara, al carui fondator sunt, si Presedintelui Traian Basescu. Voi fi alaturi de ei ca orator si sustinator, atunci cand mi-o vor cere, asa cum s-a intamplat din vara lui 2012 incoace. In perioada urmatoare imi voi dedica toata pasiunea si energia familiei si universitatii, si voi refuza orice aparitie publica", a anuntat Adrian Papahagi pe pagina sa de Facebook.

Papahagi a adaugat ca va ramane membru al Fundatiei Miscarea Populara din Cluj, mentionand ca va continua sa isi sprijine colegii: "O ultima precizare: raman membru al Fundatiei Miscarea Populara Cluj, alaturi de Emil Boc si alti colegi. Nu ma dezic nicio clipa de proiectul initial. Voi continua sa imi sprijin colegii, in care cred. Eugen Tomac este cel mai tanar, cinstit si patriot sef de partid din Romania. Cu Teodor Baconschi, Cristi Preda, Daniel Funeriu si Toader Paleologu in frunte, PMP va avea cea mai buna lista la alegerile europene. Raman angajat alaturi de ei, ca intelectual", a scris Papahagi.

Anuntul a fost facut inainte de sedinta Colegiului National al Partidului Miscarea Populara, de la Palatul Parlamentului.

Anterior, Adrian Papahagi scria pe pagina sa de Facebook: "Am transmis sambata colegilor din comisia de integritate si arbitraj argumentele mele impotriva primirii dlui Marin Anton in PMP. Dupa verificari si o lunga sedinta, la care am participat duminica seara, comisia a stabilit ca nu exista niciun motiv statutar de respingere a adeziunii dlui Anton la PMP, organizatia Giurgiu. Imi mentin parerea ca nu ne aduce niciun beneficiu primirea unui politician care a trecut de la PDL la PNL cu 3 zile inainte de caderea guvernului Ungureanu si a avut recent o initiativa parlamentara de inchidere a supermagazinelor in week-end. Indiferent de rezerva mea personala, am decis sa respect decizia unanima a comisiei."