Deputatul Radu Stroe a declarat, duminica, la sosirea la sediul PNL pentru sedinta informala a conducerii partidului, intrebat daca PNL ar trebui sa ramana la guvernare, ca acest lucru "este obligatoriu". El a fost solicitat sa precizeze ce se discuta la reuniunea PNL. "Sper ca mentinerea USL, ramanerea la guvernare, poate si despre alegerile europarlamentare pe liste comune si prezidentiale, pentru ca toate trebuie discutate la pachet", a declarat Radu Stroe, potrivit Mediafax.

El a sustinut ca liderii si alesii PNL vor ramanerea la guvernare. Intrebat daca PNL ar trebui sa ramana la guvernare, fostul ministru a raspuns: "Da, e obligatoriu".

Referitor la alegerile europarlamentare, Radu Stroe a mentionat ca, din punctul sau de vedere, este o optiune valabila sa se mearga pe liste comune cu PSD. El a spus ca le va cere colegilor sa ia in calcul si sa voteze aceasta varianta.

La randul sau, fostul premier Calin Popescu Tariceanu, intrebat daca PNL ramane la guvernare, a spus: "Cred ca mi-am exprimat foarte clar punctul de vedere. PNL trebuie sa-si pastreze toate functiile".

Primarul Timisoarei, Nicolae Robu, a aratat ca isi doreste ca PNL sa ramana la guvernare, dar protocolul USL trebuie respectat.

"Eu imi doresc sa ramanem la guvernare, dar cred ca trebuie sa ne aducem aminte ca am semnat un prortocol si ca acel protocol trebuie respectat", a spus Robu. El a mentionat ca protocul are la baza paritatea PNL - PSD si a aratat ca trebuie respectata structura initiala a Guvernului.

Liderii PNL s-au reunit, duminica seara, intr-o sedinta informala, pentru a discuta pe tema mandatului de negociere intr-o noua reuniune a USL, care ar putea avea loc luni, dar si legat de strategia parlamentara a liberalilor pentru saptamana care incepe, dupa cum au declarat, pentru Mediafax, surse din PNL.