O delegatie a PDL, condusa de presedintele Vasile Blaga, se va afla saptamana viitoare, in perioada 17-22 februarie, intr-o vizita in Germania la invitatia CDU, formatiunea crestin-democrata a cancelarului Angela Merkel, informeaza un comunicat de presa citat de Agerpres.

Din delegatia PDL in aceasta vizita organizata de Fundatia Konrad Adenauer mai fac parte prim-vicepresedintii PDL Anca Boagiu si Andreea Paul, secretarul general Gheorghe Flutur, europarlamentarul Monica Macovei, vicepresedintii PDL Mircea Hava, Raluca Turcan, Romeo Raicu, Ioan Balan, Alin Popoviciu si Alexandru Nazare, secretarul general adjunct Costica Canacheu, secretarul executiv Radu Carp si presedintele OT-PDL Sorin Moldovan.

Potrivit comunicatului, in cadrul vizitei vor avea loc "intalniri cu reprezentanti CDU la Berlin si Dresda unde se vor aborda subiecte legate de alegerile europarlamentare din acest an, de sistemul electoral german si de organizarea si politicile promovate de CDU care au condus la o noua victorie in alegerile generale din 2013. De asemenea, vor fi abordate si teme legate de Partidul Popular European din care cele doua formatiuni politice fac parte".

Delegatia PDL se va intalni, printre altii, cu secretarul general al CDU, Peter Tauber, cu presedintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Bundestagul German, Gunther Krichbaum, cu secretarul general al Consiliului Economic al CDU, Wolfgang Steiger, cu Bernd Fabritsius, presedintele Asociatiei Sasilor Transilvaneni din Germania si liderul grupului parlamentar CDU din Parlamentul Landului Saxonia, se mai precizeaza in comunicatul PDL