Prim-vicepresedintele PNL Klaus Iohannis a declarat, joi, ca in negocierile din USL privind intrarea sa in Guvern au aparut din partea PSD si respectiv USD "niste pretentii care noua nu ni s-au parut chiar in regula". "Noi nu putem sa acceptam ca PC sa fie pus pe picior de egalitate cu PNL. Noi am fost foarte categorici in aceasta chestiune, in consecinta PSD trebuie sa aleaga foarte simplu, intre noi sau ei", a spus Iohannis intr-o conferinta de presa.

Klaus IohannisFoto: Agerpres

"Nu, noi nu suntem dispusi sa renuntam, fiindca am avut niste solicitari minimale, care s-au referit strict la portofoliile noastre. Ba mai mult, am acceptat fara a veni cu contraargumente ca, in principiu, cateva posturi de ministru delegat, care sunt la PSD, sa fie transformate in ministri plini - trei de la ei si numai unul de la noi - si credem ca prin asta am demonstrat buna credinta si buna vointa, dar mai departe de atat nu vom merge", a explicat liberalul.

Iohannis a vorbit si despre "declaratiile foarte acide" lansate in spatiul public, care "nu fac foarte bine negocierilor". "Am constatat ca dl Sarbu devine un sfatuitor si avertizorul nostru. Nu i se potriveste acest rol. Noi stim si singuri care sunt posibilele evolutii in politica mare si ne descurcam", a afirmat el.

Iohannis a mai spus ca nu s-a discutat nici in partid, nici in negocierile cu partenerii de coalitie despre iesirea de la guvernare a liberalilor. "Nu am discutat in partid iesirea de la guvernare (...) Cu iesirea de la guvernare pe masa, langa alune, nu a venit nimeni. Nu am discutat in negociere despre asa ceva", a insistat liberalul.

Despre faptul ca USD poate asigura guvernarea si fara PNL, Iohannis a comentat: "Teoretic da, practic... greu la deal cu boii mici, ar fi o guvernare foarte timida".