Dan Voiculescu scrie miercuri pe blogul personal ca presedintele Traian Basescu "se pozitioneaza impotriva interesului national" cand spune "public, fara argumente, ca Guvernul Romaniei este corupt", apreciind apoi ca, "daca tot vorbim de interese nationale, poate ar fi cazul sa inceapa ancheta mult asteptata de romani legata de tezaurul Romaniei de la Moscova si de implicarea lui Traian Basescu in nerecuperarea acestuia". "Tradarea intereselor nationale se incadreaza perfect in art. 96 din Constitutia Romaniei", afirma Voiculescu, referindu-se la articolul din Constitutie privind punerea sub acuzare a sefului statului.

"Aseara, Traian Basescu a afirmat la un post de televiziune ca "Voiculescu e cel mai puternic". Ma bucur ca recunoaste acest lucru si il asigur ca voi ramane puternic in continuare. Acelasi Traian Basescu incearca sa creeze o disputa intre mine si primul ministru Victor Ponta. Minte ca eu mi-am turnat la Securitate rudele - o minciuna asa cum rezulta si din decizia instantelor judecatoresti. Incearca sa jigneasca membrii CNA-ului, BNR-ul, FMI-ul, Guvernul si Parlamentul", a scris miercuri pe blog presedintele fondator al PC.

"Cand Traian Basescu, din calitatea de presedinte, spune public, fara argumente, ca Guvernul Romaniei este corupt, se pozitioneaza impotriva interesului national. Si daca tot vorbim de interese nationale, poate ar fi cazul sa inceapa ancheta mult asteptata de romani legata de tezaurul Romaniei de la Moscova si de implicarea lui Traian Basescu in nerecuperarea acestuia. Tradarea intereselor nationale se incadreaza perfect in art. 96 din Constitutia Romaniei", a mai sustinut Voiculescu, intr-un post intitulat "Art. 96 din Constitutia Romaniei si Traian Basescu".

Presedintele Traian Basescu a declarat marti seara, intr-o emisiune la B1 TV, ca Dan Voiculescu este cel mai puternic om din interiorul USL, iar premierul Victor Ponta depinde de trustul de presa al conservatorului. Declaratiile presedintelui:

  • (...) Au mintit prea mult, ei au crescut ca oameni politici in minciuna si in atmosfera creata de turnatorul Voiculescu, care le e partener. El e cel mai puternic. Victor Ponta este o gaza pentru Voiculescu atata timp cat moralitatea lui Ponta este "ma fac partener cu unul care si-a turnat colegii, si-a turnat rudele". Va dati seama ce jeg moral? Unul care si-a turnat rudele. Dar Ponta este cel care depinde de el. Eu cand am inteles lucrul acesta n-am mai vrut sa aud de Voiculescu
  • (In ce sens depinde Victor Ponta de Voiculescu?) De imagine, de trustul de presa care spala pe creier electoratul lui Ponta, a turnatorului si condamnatului in prima instanta Voiculescu