Comisia juridica din Camera Deputatilor a adoptat marti initiativa PNL care prevedea abrogarea articolului 276 din Codul penal privind limitarea libertatii de exprimare, scrie Agerpres.

Deputatul PNL Theodor Nicolescu a explicat, in dezbaterile din Comisia juridica, ca propunerea legislativa de modificare a art. 276 din Codul penal este una convenita in toate grupurile politice.

"Este o indreptare a unei scapari din Codul penal, cred ca trebuie sa dam in continuare maxima siguranta libertatii de exprimare prin presa si din acest motiv grupul PNL impreuna cu celelalte grupuri care il sustin solicita sa adoptam acest proiect de lege. In conformitate cu dispozitiile articolului 276, din punctul nostru de vedere s-ar limita libertatea de exprimare a celor care vor sa discute aspecte de interes public", a spus Nicolescu.

Art. 276 din Codul penal prevedea: "Fapta persoanei care, pe durata unei proceduri judiciare in curs, face declaratii publice nereale referitoare la savarsirea, de catre judecator sau de organele de urmarire penala, a unei infractiuni sau a unei abateri disciplinare grave legate de instrumentarea respectivei cauze, in scopul de a le influenta sau intimida, se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la un an sau cu amenda".