​Articol actualizat

Premiera in Romania: Primul presedinte de consiliu judetean, demis in urma unei decizii ANI. Seful CJ Arges, Constantin Nicolescu (PSD), a fost declarat in conflict de interese, sentinta e definitiva

de Red. Stiri     HotNews.ro
Marţi, 11 februarie 2014, 17:55 Actualitate | Politic


Constantin Nicolescu
Foto: Agerpres
Presedintele Consiliului Judetean Arges, Constantin Nicolescu (PSD), a fost declarat in conflict de interese si este obligat sa demisioneze din functie, potrivit sentintei definitive pronuntate marti de Inalta Curte de Casatie si Justitiei.

ANI a sesizat si DNA, la momentul inceperii investigatiei. DNA Pitesti a dat initial NUP in dosar, ANI a cerut reexaminarea solutiei, iar DNA a infirmat din oficiu solutia, astfel ca pe numele lui Nicolescu exista in curs si un dosar penal fiind cercetate un posibil conflict de interese si abuz in serviciu.

Procesul a inceput in 2011, iar in prima faza, la Curtea de Apel din Targu Mures, Nicolescu a avut castig de cauza. Agentia Nationala de Integritate a facut recurs la ICCJ, aceasta fiind ultima instanta. In aceste conditii, prefectul trebuie sa emita ordinul de demitere a acestuia.

Instanta suprema a admis recursul declarat de Agentia Nationala de Integritate (ANI) si a anulat o decizie a Curtii de Apel Targu Mures, care ii daduse, in martie 2012, castig de cauza lui Constantin Nicolescu.

Potrivit agentiei Agerpres, pe 22 martie 2011, ANI l-a declarat pe Constantin Nicolescu in conflict de interese, deoarece a aprobat incheierea de contracte intre societati comerciale la care este actionar cu institutii aflate in subordinea CJ Arges.

Constantin Nicolescu a atacat in instanta raportul intocmit de ANI iar Curtea de Apel Targu Mures i-a dat dreptate, insa acesta a pierdut in recurs la instanta suprema.

In urma evaluarilor efectuate, ANI a constatat existenta conflictului de interese, prin semnarea sau aprobarea de catre Nicolescu a 14 contracte (13 contracte in suma de 1.139.715 lei - TVA inclus si  un contract aditional prelungire perioada) incheiate de Consiliul Judetean Arges sau institutii si servicii publice aflate sub coordonarea, in subordinea sau sub autoritatea institutiei cu SC Autopro Mond SA si SC Mac Auto SA (societati la care Constantin Nicolescu este actionar majoritar, in procent de 92,194%, respectiv 63,08%).

De asemenea, ANI sustinea atunci savarsirea de catre Nicolescu a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie, ca urmare a semnarii sau aprobarii a 9 contracte incheiate de CJ Arges sau institutii si servicii publice aflate in subordine cu SC Autopro Mond SA, SC Mac Auto SA (societati la care Nicolescu este actionar majoritar) si SC Dinik Mar Arg SRL (societate unde sotia lui, Viorica Nicolescu, este actionar majoritar). In cazul acestor contracte au fost prezentate oferte doar de catre societati comerciale la care sotii Nicolescu sunt actionari.

Suma totala a celor 9 contracte incheiate sub semnatura lui Constantin Nicolescu, a altor 5 contracte incheiate cu aprobarea acestuia si a celor 12 contracte incheiate de societati la care el sau sotia sunt actionari majoritari, precum si a prestarilor de servicii efectuate institutiilor si serviciilor publice aflate in coordonarea, subordinea sau sub autoritatea CJ Arges de catre societatile la care sotii Nicolescu sunt actionari majoritari este de 1.567.305 lei.

In cazul unui alt contract incheiat intre Directia Generala pentru Administrare, Intretinere si Reparatii Drumuri si Poduri Judetene Arges (institutie aflata in coordonarea CJ Arges) si SC Mac Auto SA au fost prezentate oferte doar de catre aceasta societate si SC Autopro Mond SA.

ANI declara ca exista indicii temeinice privind savarsirea de catre Nicolescu a infractiunii de fals in declaratii, deoarece exista omisiuni in declaratiile sale de avere si interese.

Astfel, in declaratiile de interese depuse la 20 iunie 2004, 5 aprilie 2005 si 25 iulie 2005, Nicolescu nu a mentionat calitatea de actionar detinuta la: OTP Garancia Asigurari SA (267 actiuni in valoare de 26.700 lei, reprezentand o cota participare la beneficii si pierderi de 0,839%, actiuni care au fost vandute la 24 noiembrie 2005); ATE Bank Romania SA (fosta Banca pentru Mica Industrie si Libera Initiativa Mindbank SA, actiuni in valoare de 63.816,40 lei, care au fost vandute la 3 aprilie 2007) si SC Compania Hoteliera Intercontinental Romania SA (152.250 actiuni in valoare de 15.225 lei, reprezentand 0,0001% din capitalul social al societatii).

In declaratiile de interese depuse la 26 iunie 2008 si 12 iunie 2009, Constantin Nicolescu nu a mentionat calitatea de actionar detinuta la urmatoarele societati: SC Autopro Mond SA (165.209 actiuni in valoare de 413.022,50 lei, reprezentand o cota participare la beneficii si pierderi de 92,194%); SC Expert Consult & Management SRL (5 actiuni in valoare de 50 lei, reprezentand o cota participare la beneficii si pierderi de 25%); SC Mac Auto SRL (16.610 actiuni in valoare de 166.100 lei, reprezentand o cota participare la beneficii si pierderi de 63,08%); SC Compania Hoteliera Intercontinental Romania S.A (152.250 actiuni in valoare de 15.225 lei, reprezentand 0,0001% din capitalul social al societatii).

De asemenea, Constantin Nicolescu nu a mentionat in declaratia de interese depusa la 3 noiembrie 2010 calitatea de actionar detinuta la SC Autopto Mond SA, SC Mac Auto SRL si Compania Hoteliera Intercontinental Romania SA. In plus, nu a mentionat 18 contracte aflate in derulare, incheiate de SC Autopro Mond SA cu institutii si autoritati publice aflate in subordinea CJ Arges.

Dintre cele 18 contracte, in 4 au fost identificate elemente in sensul existentei unui conflict de interese.

ANI a sesizat atunci instanta de contencios administrativ in vederea anularii actelor emise, adoptate sau intocmite de Constantin Nicolescu cu incalcarea prevederilor legale privind conflictul de interese si repunerea partilor in situatia anterioara, fiind sesizata si DNA pentru cercetarea lui Nicolescu.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

8905 vizualizari

 • +40 (40 voturi)    
  TOTI hotii la Brutarie !! ! (Marţi, 11 februarie 2014, 18:03)

  UnOarecare [utilizator]

  Succes DNA la recoltat baroni !!
  • +33 (33 voturi)    
   sa ii punem la muzeul comunismului (Marţi, 11 februarie 2014, 18:27)

   un domn [utilizator] i-a raspuns lui UnOarecare

   ala care este in planul lacatushului Zgonea !
   • +24 (24 voturi)    
    Asa cum sint ? (Marţi, 11 februarie 2014, 19:26)

    Ciribanstula [utilizator] i-a raspuns lui un domn

    Sau ii impaiem?
    Ca am auzit ca statuile nu mai sint la moda !
    Cica e cimentu' scump!
    :)
    • +11 (11 voturi)    
     Mai bine sa-i punem (Marţi, 11 februarie 2014, 21:34)

     UnOarecare [utilizator] i-a raspuns lui Ciribanstula

     o perioada "la rece"... ca sa nu-i apuce vre-o boala subita...
     :)
   • -7 (21 voturi)    
    Comuniștii urmăresc (Marţi, 11 februarie 2014, 19:46)

    Con_stan_tin [utilizator] i-a raspuns lui un domn

    interesul social! Ăștia sunt capitaliști fiindcă își urmăresc interesul propriu.
    • +10 (10 voturi)    
     Unde sunt comunistii aia? (Miercuri, 12 februarie 2014, 1:20)

     Alius [utilizator] i-a raspuns lui Con_stan_tin

     Arata-i cu manuta, sa-i vedem si noi.
    • 0 (0 voturi)    
     Capitalisti comunisti de astia (Miercuri, 12 februarie 2014, 19:36)

     ty [utilizator] i-a raspuns lui Con_stan_tin

     l-au matrasit pe Ceausescu iar acu se lupta cu statul de drept in numele democratiei.
   • +8 (8 voturi)    
    sa ii ducem la Tirgoviste (Miercuri, 12 februarie 2014, 0:34)

    GeorgeT [utilizator] i-a raspuns lui un domn

    si sa ii judecam rapid
  • +11 (11 voturi)    
   Sa vezi cand (Marţi, 11 februarie 2014, 22:10)

   , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator] i-a raspuns lui UnOarecare

   o sa/l ia inima!
   Biletul de trimitere trebuie musai sa fie de la ginecolog!
 • +32 (32 voturi)    
  GRESIT! (Marţi, 11 februarie 2014, 18:09)

  AndreiSe [utilizator]

  Ce formulari idioate sunt in legea romaneasca.... trebuie sa isi dea demisia! Acum, cum il forteaza sa isi dea demisia? De ce nu au putut sa scrie: in termen de 3 zile de la declararea incompatibilitatii, daca nu isi da demisia, este demis si face si 1 an de puscarie pentru sfidarea instantei. Scurt si cuprinzator!
  • +12 (12 voturi)    
   corect (Marţi, 11 februarie 2014, 21:15)

   ws [utilizator] i-a raspuns lui AndreiSe

   parca mai era (sau inca este?) un parlamentar condamnat definitiv, pe care trebuia parlamentul sa-l dea afara, iar parlamentul nici vorba.

   sau: conform legii, pentru locul de parlamentar vacantat de voiculescu trebuie organizate alegeri. plagiatorul nici vorba sa se miste. si mai sunt cateva ilegalitati flagrante.

   ws
  • +12 (12 voturi)    
   formulari a la jiji... (Marţi, 11 februarie 2014, 21:20)

   roman diaspora [utilizator] i-a raspuns lui AndreiSe

   Da de ce va mira? Care e competenta parlamentarilor nostri care fac legi? Cati dintre ei au facut "dreptul" pe bune si cati si l-au luat la "pachet"? Eu vreau sa stiu ce masuri se iau impotriva si celor ce-au facut zid in fata acestui individ gaunos cand l-au arestat acum cativa ani? Cine raspunde pentru inducerea in eroare a opiniei publice, unde e ala care zicea ca "e politic"? Cand va fi tras Ponta la raspundere pentru asta, ca pentru plagiat nu mai am nici-o speranta?
   • +8 (8 voturi)    
    intradevar.... (Miercuri, 12 februarie 2014, 7:57)

    translativus [utilizator] i-a raspuns lui roman diaspora

    ....de ce, inca, ne miram ?
    Chiar nu am inteles, in cei 24 de ani, ca "democratia parlamentara" nu este altceva decat o escrocherie palavragista ?

    Am spus-o si o repet !
    Degeaba asteptam adevarul de la mincinosi si dreptatea de la escroci ! Acestea nu se vor veni niciodata !
 • +27 (27 voturi)    
  mafiot (Marţi, 11 februarie 2014, 18:12)

  dum_i [utilizator]

  Incompatibil, condamnat pentru coruptie, un om de nadejde a regimului mafiot ponta!

  Dar romanul e obisnuit cu jugul, ca deh...
  • +17 (17 voturi)    
   uslinosii (Marţi, 11 februarie 2014, 20:14)

   FPop2013 [utilizator] i-a raspuns lui dum_i

   Baronosi uslinosi mafioti!
   Asta e o veste buna. Sigur ca turbeaza mazetele ala nenorocite, mazeta-trotineta. Cred ca si madam finutza-maimutza e disperata, saraca... Nu mai vorbesc de uslinosul evoque...
  • +9 (9 voturi)    
   Justitia este nadejdea astazi (Marţi, 11 februarie 2014, 20:56)

   Clop [utilizator] i-a raspuns lui dum_i

   Toata guvernarea e mafiota, ca deh, sunt prea multi, prea "incarligati", au "ambitz'" si pentru ca boul de roman suporta.

   "Sa ne dea domnii cei mari etc" zice Abisul. Iar astia ca niste hiene, invatate de ani de zile la hoitul cu sacosa, amusineaza pulimea romana, adica Abisul.

   ** Sa nu ne latre hienele ca sunt dosare politice, caci ei cu totii sunt imbuibatii fara ezitare pe canale politice.

   ***Romania este toata o susanea politica si o tara in deriva.

   ŞUŞANEÁ, şuşanele, s.f. Spectacol (de varietăţi) cu numere improvizate, de calitate discutabilă, atât în privinţa programului cât şi a interpretării.
 • +8 (8 voturi)    
  omul e pesedist (Marţi, 11 februarie 2014, 20:46)

  Tomis [utilizator]

  Ce surpriza...
 • +8 (8 voturi)    
  Basescu e de vina! (Marţi, 11 februarie 2014, 21:26)

  Ion B [utilizator]

  Hai sa vedem care spune chestia asta.
  Obligat, cineva trebuie s-o spuna altfel nu se poate!
  Doar este placa veche de patefon a PSD/PNL/USL/... si care-or mai fi, ca toti au urme de mancare pe piept, slinosii draq-ului ce sunt.
 • +10 (10 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Marţi, 11 februarie 2014, 21:29)

  [anonim]

 • +12 (12 voturi)    
  Si prejudiciul???? (Marţi, 11 februarie 2014, 21:47)

  OctavianOktavus [utilizator]

  Cine si cum recupereaza prejudiciul? Ca toti intra la bulau dar de la niciunul nu se recupereaza prejudiciul. Stau ceva timp la bulau si pe urma se duc in Bahamas sa petreaca....
 • +4 (4 voturi)    
  .... (Miercuri, 12 februarie 2014, 9:47)

  un oarecare [utilizator]

  cum era cu cel mai cinstit guvern?
  cat de prosti suntem noi romanii sa ii votam pe aistia de peste 20 de ani si sa ne miram de ce nu se schimba nimic
 • +1 (1 vot)    
  bravooo justitiei ! (Miercuri, 12 februarie 2014, 12:05)

  ivanescu [utilizator]

  ...e steange latul ....incep sa dispara baronii si mafiotii !


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by