"Elena Udrea, în sfârșit, își vede visul cu ochii, va fi președinte de partid, că are acum un partid. Încă de la început, această construcție politică a fost făcută pentru ea”, sustine liderul PDL, Vasile Blaga, intr-un interviu pentru Revista 22. Blaga afirma ca este “necinstit” din partea lui Emil Boc ca s-a inscris in Fundatia Miscarea Populara si ca ar trebui sa-si dea demisia. In privinta ginerelui sau, care castiga contracte cu statul pe banda rulanta pentru firma sa de paza si protectie, Blaga declara ca i-a spus acestuia ca "nu mai are ce cauta in casa mea".

Vasile Blaga este de parere ca acel faimos “adio PDL” spus de presedintele Traian Basescu la doar 1 ora dupa anuntarea rezultatelor de la Conventia Nationala din 2012 se datoreaza tot Elenei Udrea.

“Pentru că nu a ieșit președinte de partid cine dorea d-l președinte. Asta este singura explicație, alta nu există. Pentru că, din punct de vedere al acțiunii politice, nu există nici o explicație. Nici una! Nu ne-am abătut de la calea noastră cu un milimetru. Deci singurul lucru care a provocat acel „adio PDL“ al preşedintelui a fost situația creată prin nealegerea d-nei Udrea ca președinte”.

Desi spune ca nu crede ca Emil Boc va juca la doua capete, adica va ramine in PDL pentru a nu-si pierde mandatul de primar dar va “munci” pentru PMP, Vasile Blaga spune ca ar fi “o chestiune de onoare” sa-si demisia in aceasta situatie.

“Eu nu cred că vom ajunge în situația de a-i exclude din partid, pentru că nu cred că vor juca strâmb. E o chestiune de onoare. Cinstit ar fi din partea lor să-și dea demisia. Eu știu că asta îi costă funcția de primari, dar au ajuns primari cu ajutorul partidului.

Este foarte ciudat să te înscrii într-o fundație care se declară împotriva PDL și să fii membru PDL. Lumea judecă cât de serioși suntem fiecare, cât de demni suntem fiecare, cât de atașați suntem valorilor PDL. Eu în permanență le spun colegilor un lucru, că îmi sunt prieteni, dar mai prieten îmi este PDL, pentru că el l-a făcut și pe Blaga ministru de vreo 3-4 ori, și pe Boc l-a făcut prim-ministru, nu altcineva. O să analizăm în partid toată această situație”.

Intrebat ce are de spus despre faptul ca firma ginerelui sau obtine pe banda rulanta contracte cu statul in plina epoca USL, Blaga declara ca i-a spus acestuia ca “nu mai are ce cauta in casa mea”.

“Ginerii nu ți-i alegi. I-am spus-o foarte clar mai ales după ultima ispravă, cea cu Timișoara, de acum trei săptămâni, când a luat un contract de 200.000 lei pentru pază sau nu știu ce: nu mai are ce căuta în casa mea. Mai mult n-am ce să fac. E căsătorit cu fiica mea, am un nepot foarte reușit, eu nu pot să mă duc mai departe. Știu că e foarte greu ca lumea să mă creadă, asta i-am și spus-o între patru ochi: „poți să-ți dai seama că nimeni nu crede că dacă n-ai fi ginerele meu ai lua contractele respective?“. Ar putea sta în banca lui, că are destul de lucru”.