Liderii USL reiau marti dupa-amiaza negocierile privind structura Guvernului. Partidele din Uniune isi vor prezenta propunerile de modificare a structurii Guvernului, dupa care se va merge in Parlament, a explicat luni intr-o conferinta de presa prim-vicepresedintele PNL, Klaus Iohannis.

UPDATE Victor Ponta a declarat marti dimineata, la intrarea la un forum economic, ca il sustine pe Klaus Iohannis si ce vicepremier si ca ministru de Interne.

"Il sustin pe Iohannis sa fie si vicepremier si ministru de Interne. (...)Trebuie sa mergem la vot in Parlament. Redesenarea structurii guvernului presupune reasezari pe care le discutam azi la nivel politic", spus Ponta.

Modificarea structurii Guvernului este necesara dupa ce PNL a propus ca Iohannis sa preia functia de vicepremier si ministru de Interne. Dar, aceasta modificare nu se poate face decat in Parlament.

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, ca USL va redesena in sedinta de marti atributiile vicepremierilor.

"Maine (n.r. marti) asta discutam, pentru ca nu se poate, in baza hotararii 45 din 2012 a Parlamentului - functia de viceprim-ministru e legata de cea de ministru de Finante, ori in momentul in care se leaga de cea de ministru de Interne, trebuie o noua hotarare a Parlamentului", a precizat Ponta.

Liderul PSD a spus ca nu va opera modificari in structura Guvernului si ca Dan Nica va fi singurul social-democrat care va parasi Executivul pentru ca va candida la europarlamentare.

Liderii USL s-au intalnit si luni la Vila Lac 1, dar nu au ajuns la niciun consens cu privire la numirea lui Klaus Iohannis in Guvern pe post de vicepremier.