Intrebat de moderator daca PSD a propus liberalilor un schimb intre ministerul de Interne si cel al Apararii, Crin Antonescu a declarat luni seara la B1 ca "PSD nu ne-a propus propriu-zis. In momente de constructii ipotetice au lasat sa se inteleaga ca ar fi interesati, dar nu se pune problema sa renuntam la Interne". In replica, premierul Victor Ponta a declarat citeva minute mai tirziu la RTV ca PSD nu a cerut ministerul Internelor de la PNL.

"Nu s-a discutat azi. Au fost trei martori ai intalnirii de azi (de la USL - n.red.). Azi nu am discutat in intalnirea USL preluarea functiei de ministru de Interne. Daca vor sa ne-o da liberalii, acceptam, dar nici nu s-a pus problema", a declarat Victor ponta in replica la ce a spus Crin Antonescu.

Crin Antonescu a dezmintit in aceeasi emisiune la B1 TV ca liberalii ar fi cerut Ministerul Dezvoltarii in cadrul negocierilor din USL.

Reamintim ca surse politice au declarat pentru HotNews.ro inca de saptamina trecuta ca PSD si-ar fi dorit o rocada cu PNL, astfel incit Internele sa treaca la social-democrati in schimbul Apararii. Ministerul de Interne este condus interimar de vicepremierul Gabriel Oprea, dupa ce liberalul Radu Stroe si-a dat demisia din cauza declaratiilor nepotrivite facute despre accidentul aviatic din Apuseni.

Alte declaratii ale lui Crin Antonescu:

  • Despre posibilitatea ca Iohannis sa preia in coordonare, ca vicepremier, responsabilitati economice: Pozitia PNL e aceea ca avem dreptul la niste pozitii ministeriale si la un post de vicepremier. Dl Iohannis e decizia noastra pentru vicepremier. Bineinteles ca inseamna o redistribuire a structurii guvernului. Vicepremierii au atributii care sint definite si de catre premier si la nivelul guvernului. Pot exista arondari de ministere pe diverse criterii. Ministerele economice ar putea fi o formula. Dar nu le discutam in presa, o sa le discutam miine in USL.
  • Despre alianta USD (PSD - PC - UNPR): Nu a fost o surpriza, eu stiam de intentia celor trei partide de a merge pe lista comuna la europarlamentare, iar formalizarea in alianta electorala sub acest nume nu era decit normala. Nu ne deranjeaza absolut deloc numele asemanator cu cel al USL.
  • Despre prezenta lui Dan Voiculescu la sedinta USL de luni: Habar nu am ce a cautat Voiculescu. Nu cred ca a spus mare lucru
  • Despre relatia cu PSD: USL nu este un fel de birou in care PSD sta in spatele ghiseului ca un demnitar, iar noi sintem petentul. Nu e vorba sa accepte PSD. Noi nu avem in chestiunea remanierii nici o treaba cu PSD, ci cu premierul
  • Despre demisia lui Klaus Iohannis din functia de primar al Sibiului: Nici o secunda nu se va pune problema sa se afle in afara legii. Nici o secunda nu se va pune problema modificarii legii ca sa ramina si primar. Va demisiona de la primarie cind va fi nevoie ca sa nu devina incompatibil.