Ministrii Robert Cazanciuc, Remus Pricopie si Liviu Voinea s-au inscris, luni, in PSD, au declarat surse din partid pentru Mediafax. Premierul Victor Ponta sustine ca ministrul Justitiei, cel al Educatiei si ministrul delegat pentru Bugetul s-au inscris in PSD fiindca "la un moment dat, inevitabil, iti asumi avantajele si dezavantajele sprijinului politic".

Conform surselor citate de Mediafax, cei trei au depus adeziunile in sedinta BPN al PSD de luni, de la Palatul Parlamentului. Pana acum, cei trei nu faceau parte din niciun partid politic.

Potrivit Agerpres, Victor Ponta a fost intrebat luni daca modificarea statutului celor trei din ministri tehnocrati in ministri PSD va atrage dupa sine si modificarea structurii Guvernului, insa a negat o astfel de posibilitate.

"Sigur, e bine sa fii tehnocrat, dar la un moment dat, inevitabil, iti asumi avantajele si dezavantajele sprijinului politic si, in aceasta campanie, absolut toti ministrii, toti vicepresedintii USD, pentru ca vorbesc de domnul Constantin, de domnul Oprea, de doamna Grapini, toti trebuie sa punem umarul pentru a vorbi despre ce guvernam, despre ce ne dorim sa facem pentru Romania si despre ce vrem sa facem in Europa", a declarat Ponta la Palatul Parlamentului.

In ceea ce priveste discutia care va avea loc marti cu privire la componenta Guvernului, premierul a afirmat ca nu are in intentie sa propuna schimbari de ministri cu exceptia celor care vor candida la europarlamentare: Dan Nica, ministrul pentru Societatea Informationala, si Maria Grapini, ministrul delegat pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Mediu de Afaceri si Turism.

"In afara de domnul Dan Nica si de doamna Grapini, care vor pleca la Parlamentul European, nu am in intentie alte modificari. Ministrii vor avea activitate in campania electorala", a spus Ponta.