Premierul Victor Ponta a declarat luni pentru Mediafax ca il propune in cursul zilei pe Klaus Iohannis la conducerea Ministerului de Interne, pentru ca la aceasta institutie este nevoie de o situatie clara de stabilitate. Seful Executivului a precizat ca problema functiei de vicepremier urmeaza sa fie discutata rapid in USL.

Klaus IohannisFoto: Agerpres

Ponta a mai afirmat ca urmeaza sa il informeze si pe presedintele Traian Basescu despre faptul ca va inainta luni aceasta nominalizare.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat vineri ca liberalii Klaus Iohannis, Eugen Nicolaescu, Cristian Busoi si Teodor Atanasiu au fost validati de conducerea partidului pentru a ocupa portofoliile de la Ministerul de Interne, al Finantelor, Sanatatii si Economiei.

"In urma demisiei colegilor nostri Daniel Chitoiu, Radu Stroe, Eugen Nicolaescu si Andrei Gerea, BPN a discutat propunerile pe care le-a facut si votul a consacrat urmatoarele nominalizari pe care PNL le face pentru ocuparea acestor posturi in Guvern: Klaus Iohannis la Ministerul de Interne si viceprim-ministru, Eugen Nicolaescu la Finante Publice, Teodor Atanasiu la Economie, si Cristian Busoi la Ministerul Sanatatii", a spus Antonescu.

Presedintele Traian Basescu a declarat sambata seara, pentru B1TV, ca intrarea edilului de Sibiu, Klaus Iohannis, in Executiv ar reprezenta un castig pentru Guvernul Pont, apreciind ca e "data asta vine in Guvern fara sa fie facut aranjamentul la GRIVCO, ceea ce e bine. Prima data cand a vrut sa vina premier ii spusese tat'su mare, turnatorul Voiculescu, acum nu".

Citeste si: