Premierul Victor Ponta a acordat un interviu pentru TVR la Jocurile Olimpice de la Soci, in care afirma ca Rusia "e un foarte mare vecin pe care nu putem sa-l ignoram, sau nu putem sa consideram ca ne foloseste la ceva sa-l ostilizam". Prezent la deschiderea Jocurilor Olimpice de Iarna, primul-ministru a spus ca atunci "cand vezi 24 de sportivi care au curajul sa se bata cu cei mai buni sportivi din lume, nu pot decat sa-i felicit, sa le urez succes si sa spun ca suntem mandri de ei".

Primul ministru a comentat şi nominalizările PNL pentru Guvern: "Am văzut propunerile făcute de colegii liberali. Sunt oameni de valoare, în frunte cu domnul Iohannis, pe care nu doar că îl doresc în Guvern, dar cred că ar aduce un plus Guvernului".

"Celelalte decizii tehnice, cum vom proceda în continuare le vom lua în ţară, împreună, cu calm şi cu gândul cum e mai bine pentru sarcina principală a Guvernului de a-şi continua programul pe trend pozitiv al României. Restul, celelalte lucruri, acasă. (…) Am o relaţie foarte bună cu domnul Iohannis. Ne cunoaştem de ceva timp. Cred că ar fi un mare câştig pentru Guvern. Exact poziţiile, astea sunt lucrurile pe care o să le discutăm la conducerea coaliţiei", a mai spus Victor Ponta.