Presedintele PDL Vasile Blaga a apreciat ca Emil Boc s-a inscris intr-o fundatura, nu intr-o fundatie, si a precizat ca gestul sau va fi discutat in partid, dar a evitat sa spuna daca se va propune sanctionarea primarului din Cluj-Napoca, relateaza Mediafax.

"Eu sper sa nu se fi inscris intr-o fundatura, nu intr-o fundatie. Dar e problema domniei sale. Fiecare vede si apreciaza loialitatea fata de un partid prin prisma propriului caracter", a precizat duminica, la Digi24, Vasile Blaga, rugat sa comenteze inscrierea lui Emil Boc in Fundatia Miscarea Populara.

Totodata, Blaga a spus ca vede in aceasta miscare in majoritate fosti colegi din PDL si prea putine persoane din societatea civila.

Intrebat daca Emil Boc s-a consultat cu el inainte de a se inscrie in fundatie, Vasile Blaga a precizat ca a aflat de la televizor.

"Am aflat astazi (duminica - n.r.) de la televizor. Eu am mai discutat cu domnia sa, dar nu mi-a spus ca ar avea astfel de intentii. Dimpotriva, si-ar dori sa discutam saptamana viitoare in Bucuresti - poata o sa si discutam - anumite aspecte legate inclusiv de partid", a precizat Blaga.

Liderul democrat-liberal a evitat sa spuna daca va si discutata excluderea lui Boc in sedinta PDL de luni, evidentiind ca el nu a fost niciodata adeptul unor asemenea masuri.

"Eu nu am fost adeptul expulzarilor din partid niciodata, doar in cazuri extreme, cand oamenii au actionat frontal impotriva partidului si in toata cariera mea o singura data am propus sa fie exclus cineva", a spus Blaga, adaugand insa ca situatia va fi discutata in partid.

Totodata, Vasile Blaga a subliniat ca nu exista "o incompatibilitate" intre calitatea de membru al unei fundatii si cea de membru al unui partid politic.