Fostul premier Emil Boc si-a anuntat inscrierea in Fundatia Miscarea Populara insa a declarat duminica, la Cluj, ca nu el este solutia pentru candidatura la prezidentiale, dar poate fi parte a solutiei care sa identifice un castigator al alegerilor din toamna. Emil Boc se apropie astfel de Partidul Miscarea Populara, insa ezita sa demisioneze din PDL, pentru a nu isi pierde mandatul de primar al Clujului. In cazul in care democrat-liberali ar decide excluderea sa, Boc si-ar pastra mandatul de primar.

Intrebat, duminica, de Mediafax daca ar putea candida la prezidentiale, Emil Boc a spus ca nu el este solutia.

"Nu eu sunt solutia, dar pot fi parte a unei solutii care sa identifice un castigator al alegerilor prezidentiale din aceasta toamna, in primul rand prin realizarea unei drepte unite si desemnand apoi un candidat unic al dreptei", a spus Boc.

Acesta a precizat ca intrarea sa in Fundatia Miscarea Populara "nu este impotriva PDL".

"Dimpotriva, in calitatea de membru PDL si al fundatiei sper sa pot contribui si mai mult la unificarea dreptei, la gasirea unui candidat care sa castige alegerile prezidentiale din aceasta toamna. Pentru mine, PMP este un partener care are ca adversar comun USL. Nu trebuie sa i se permita USL-ului castigarea alegerilor prezidentiale din toamna acestui an", a spus Boc.

Emil Boc a participat, duminica, la Cluj-Napoca, la o dezbatere publica organizata de Fundatia Miscarea Populara, la care a luat parte si presedintele Traian Basescu.

In cadrul dezbaterii, primarul municipiului Cluj-Napoca, fostul premier Emil Boc, a anuntat ca s-a inscris in fundatie.