Nominalizarile PNL vor fi discutate in USL pentru a fi validate de toate partidele din Uniune, iar premierul Victor Ponta va avea ''ultimul cuvant'' referitor la acestea, afirma senatorul PSD, Ilie Sarbu.

"Legat de nominalizarile facute de colegii din PNL, trebuie sa spunem ca premierul Victor Ponta are ultimul cuvant. Aceste nominalizari vor fi discutate in USL pentru a fi validate in mod clar, de toate partidele din Uniune. Eu cred ca este bine sa fim mai rezervati in declaratii publice si sa nu comentam peste tot actiunile politice din guvernare, asa cum se facea pe vremea CDR", a declarat Ilie Sarbu, intr-o declaratie transmisa sambata Agerpres.

Liderul de grup parlamentar al PSD din Senat atrage atentia asupra schimbarilor "importante" pe care doresc sa le faca liberalii si le compara cu schimbarea unei linii, "ca la hochei".

"Observ ca PNL a schimbat o linie, ca la hochei. Sper ca aceste schimbari, sa recunoastem importante, sa nu creeze instabilitate in cadrul institutiilor", adauga Ilie Sarbu.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat vineri ca liberalii Klaus Iohannis, Eugen Nicolaescu, Cristian Busoi si Teodor Atanasiu au fost validati de conducerea partidului pentru a ocupa portofoliile de la Ministerul de Interne, al Finantelor, Sanatatii si Economiei.

"In urma demisiei colegilor nostri Daniel Chitoiu, Radu Stroe, Eugen Nicolaescu si Andrei Gerea, BPN a discutat propunerile pe care le-a facut si votul a consacrat urmatoarele nominalizari pe care PNL le face pentru ocuparea acestor posturi in Guvern: Klaus Iohannis la Ministerul de Interne si viceprim-ministru, Eugen Nicolaescu la Finante Publice, Teodor Atanasiu la Economie, si Cristian Busoi la Ministerul Sanatatii", a spus Antonescu.