Fostul consilier de stat in Departamentul Securitatii Nationale al Administratiei Prezidentiale, Daniel Andrei Moldoveanu, afirma intr-un comunicat remis HotNews.ro ca decizia sefului statului privind incheierea mandatului sau "a coincis cu dorinta mea de a ma dedica unor noi proiecte ce includ angajarea civica in procesele securitatii nationale sub auspiciile unui concept transpartinic necesar in care cred si pe care l-am promovat constant pe parcursul activitatii mele in functia publica detinuta". Fostul consilier de stat nu ofera detalii cu privire la respectivele proiecte.

Reamintim ca presedintele Traian Basescu a semnat in 28 ianuarie mai multe decrete si decizii de eliberare din functie, incepand cu 1 februarie, a unor consilieri prezidentiali si de stat, respectiv: Gabriel Berca, Adrian Radulescu, Sebastian Lazaroiu, Virgil Paunescu, Daniel Funeriu, Maria Bitang, Raluca Boboc si Daniel-Andrei Moldoveanu.

Comunicatul integral remis de Daniel Moldoveanu:

Referitor la incetarea mandatului meu de Consilier de Stat la Administratia Prezidentiala, doresc sa fac urmatoarele precizari:

In cadrul mandatului de Consilier de Stat la Departamentul Securitatii Nationale, mandat care mi-a fost incredintat de Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, incepand cu anul 2005, am contribuit in mod eficient la instituirea si consolidarea Comunitatii Nationale de Informatii ca structura functionala, viabila si vitala pentru sistemul de securitate nationala. Timp de opt ani am condus Oficiul pentru Informatii Integrate, nucleul executiv permanent al Comunitatii Nationale de Informatii, ce a pasit in faza avansata a parametrilor sai de eficienta, dovedind capacitate superioara de sustinere a deciziilor strategice de interes national.

Decizia Presedintelui Romaniei cu privire la incheierea mandatului meu a coincis cu dorinta mea de a ma dedica unor noi proiecte ce includ angajarea civica in procesele securitatii nationale sub auspiciile unui concept transpartinic necesar in care cred si pe care l-am promovat constant pe parcursul activitatii mele in functia publica detinuta.

Ma despart cu greu de membrii echipei, oameni cu inalta pregatire si tinuta profesionala, participanti activi la un proiect care a promovat un nou model de analiza a informatiilor, bazat pe capitalizarea cunoasterii din institutiile Comunitatii Nationale de Informatii. Consider ca efortul de perfectionare pe mai departe a acestei structuri solicita o abordare proaspata, menita a consolida constructia institutionala complexa ce a desavarsit reformarea activitatii de informatii in Romania.

A fost pentru mine o onoare sa fac parte din echipa Presedintelui Traian Basescu, cu atat mai mult cu cat responsabilitatile si activitatea mea s-au desfasurat sub imperativul constant al "erorii zero". Aceasta etapa de opt ani a carierei mele profesionale va constitui permanent un reper de buna conlucrare cu toti factorii institutionali angrenati in realizarea proiectelor din domeniul securitatii nationale.