Ministrul Apararii Nationale, social-democratul Mircea Dusa, a declarat vineri seara, la Toplita, ca prezenta lui Klaus Iohannis in Guvern este una de bun augur, apreciind experienta deosebita in administratie a primarului Sibiului, potrivit agentiei Agerpres.

"Sigur, domnul Iohannis este un om cu o experienta deosebita in administratie, este un om care a dovedit, in functia de primar al Sibiului, ca este un om de administratie deosebit si cred ca prezenta dansului in Guvern este una de bun augur", a declarat Mircea Dusa.

Ministrul Apararii Nationale a precizat ca persoanele care au fost propuse de PNL in forurile de conducere sunt "apreciate" si ramane ca primul ministru sa analizeze daca propunerile pe care PNL le-a facut sunt agreate si sa faca procedurile legale vizavi de numirea in functie.

Mircea Dusa a adaugat, insa, ca este nevoie de un vot de incredere al Parlamentului pentru ocuparea de catre Klaus Iohannis a functiei de vicepremier, intrucat este vorba de schimbarea structurii Executivului.

"Cred ca schimbarea unui vicepremier care avea o anumita atributie, cea de ministru al Finantelor, cu un vicepremier cu alta atributie (...) se duce in zona structurii guvernamentale si atunci, in conformitate cu prevederile Constitutiei, trebuie sa se ceara si un vot de incredere al Parlamentului. E de discutat, (...) astept ca primul ministru sa-si exprime punctul de vedere si sa fie analizate aceste aspecte, daca ele duc spre un vot de incredere al Parlamentului sau nu exista o asemenea interdictie in Constitutie. Dar eu imi amintesc ca articolul 85 din Constitutie prevede ca atunci cand se schimba structura guvernamentala sau cea politica, inainte de a fi semnate decretele si a fi depus juramantul in fata presedintelui, trebuie sa se obtina votul Parlamentului", a declarat Mircea Dusa.

Intrebat daca au existat discutii legate de o eventuala rocada intre PNL si PSD, privind Ministerele Apararii si de Interne, Dusa a afirmat: ' Nu am avut o asemenea discutie si nu comentez ceea ce se vehiculeaza pe surse'.

Mircea Dusa a participat la Toplita, in circumscriptia sa electorala, la o intalnire cu primarii si directorii de scoli din zona de nord a judetului Harghita, referitoare la problemele cu care se confrunta sistemul de educatie. La discutii a luat parte si ministrul Educatiei, Remus Pricopie, care nu a facut, insa, declaratii de presa.