PSD intentiona sa revendice ministerul de interne de la PNL si sa-i ofere la schimb ministerul apararii, au declarat pentru HotNews.ro surse politice. O discutie oficiala in acest sens nu ar fi existat. Lideri PSD contactati de HotNews.ro nu au negat intentia de prelua internele, un minister cheie intr-un an electoral cu doua siruri de alegeri.

Nominalizarea primarului Sibiului, Klaus Iohannis, si la functia de ministru de interne si vicepremier a complicat planurile PSD si face dificila respingerea nominalizarii anuntate de PNL dupa sedinta Delegatiei Permanente. Intr-un sondaj CSOP, Johanis este cel mai bine plasat politician la capitolul incredere dupa Victor Ponta (24%), fiind la egalitate cu guvernatorul Mugur Isarescu (23%).

Mai multi liberali au declarat pentru Hotnews.ro ca modul in care vor trata PSD si Victor Ponta nominalizarea lui Klaus Johanis la interne arata "daca mai vor USL sau nu". Unii lideri PSD, ca Dan Sova, au ridicat deja o serie de probleme in ce priveste numirea lui Johannis. Sova a avertizat ca ultimul cuvant ii va apartine premierului Victor Ponta. Postul de ministru de interne a ramas vacant dupa demisia lui Radu Stroe in urma accidentului aviatic din Apuseni.