PNL a votat pentru schimbarea din functie a ministrului Economiei, Andrei Gerea, care a declarat vineri ca isi va continua activitatea ca deputat, urmand ca portofoliul sau sa fie preluat de Teodor Atanasiu. Gerea a explicat plecarea sa de la ministerul Economiei prin "dorinta de a merge inchegat si la o alta viteza, intr-o noua echipa guvernamentala a PNL".

Andrei GereaFoto: Agerpres

Acesta a declarat, imediat dupa votul conducerii PNL, ca activitatea la Ministerul Economiei va fi continuata de "un alt coleg, dl Atanasiu".

"Mergem mai departe, avem lucruri importante de facut, ne asteapta o primavara fierbinte. M-am bucurat inclusiv de aprecierea presedintelui Antonescu", a mai spus acesta.

In cursul diminetii, mai multe surse liberale au declarat pentru HotNews.ro ca Andrei Gerea si-a inaintat demisia din functia de ministru al Economiei, dar acesta a negat ulterior, afirmand ca asteapta votul din sedinta Biroului Politic National al PNL. In urma votului, acesta a decis sa paraseasca ministerul Economiei, urmand ca locul sau sa fie luat de Teodor Atanasiu (PNL Alba, fost ministru al Apararii).

Pana acum nu este clar motivul plecarii lui Gerea din Guvern, dar exista informatia potrivit careia Gerea ar fi avut o pozitie legata de proiectul Rosia Montana considerata nepotrivita de Crin Antonescu.

Andrei Gerea a fost ministru al Economiei doar patru luni. In portofoliul sau exista dosare extrem de importante, precum Rosia Montana, Oltchim sau negocierea acordului transatlantic de liber schimb UE - SUA.

Gerea s-a aflat vineri dimineata la discutiile liderului PNL, Crin Antonescu, cu o serie de liberali.

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a vorbit, vineri, despre demisia ministrului Economiei, Andrei Gerea, spunand ca este optiunea acestuia, pe care el o respecta si poate ca acesta a inteles ca acum in PNL se incearca "alte directii".

"Este o optiune a colegului meu si eu i-o respect, dar poate el a inteles ca, poate, acum in Partidul National Liberal se incearca alte directii. Poate ca in acest sens putem sa comentam demisia lui", a spus Eugen Nicolaescu, la iesirea din sediul Ministerului Sanatatii.

Intrebat daca stie cine va veni in locul lui Gerea, Nicolaescu a raspuns: "Evident ca stiu, dar astept si eu votul colegilor mei din Delegatie".

In biroul lui Crin Antonescu a fost prezent si liderul PNL Alba, Teodor Atanasiu.