Nominalizarile pentru Ministerul Finantelor Publice si pentru Ministerul Afacerilor Interne, care revin liberalilor potrivit algoritmului din USL, strategia pentru alegerile europarlamentare si prezidentiale sunt principalele teme care vor fi dezbatute, vineri, de liberali in sedinta Biroului Politic National si a Delegatiei Permanente a PNL

Liberalul Eugen Nicolaescu va fi propus in Delegatia Permanenta pentru functia de ministru al Finantelor Publice, urmand sa ocupe totodata si postul de vicepremier, au declarat surse liberale pentru Agerpres.

Nicolaescu renunta la portofoliul de ministru al Sanatatii in favoarea actualului presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, Cristian Busoi, sustin sursele citate.

Dupa sedinta liderilor PNL de joi seara, este aproape sigura venirea in fruntea Ministerului Afacerilor Interne a lui Sorin Frunzaverde.

De altfel, surse din filiala judeteana a PNL Caras Severin au declarat joi pentru AGERPRES ca vicepresedintele liberal Sorin Frunzaverde, actual presedinte al CJ Caras-Severin, este singura propunere inaintata de PNL pentru ocuparea functiei de ministru de Interne.

Potrivit acestora, nici vicepresedintele PNL Marcel Vela, primar al orasului Caransebes, nici Mihai Stanisoara sau celelalte nume vehiculate nu au fost avansate pentru ocuparea acestui portofoliu.

De asemenea, conform surselor, Frunzaverde va ramane singura nominalizare care va fi facuta de conducerea partidului.

Intrebat joi de jurnalisti daca o eventuala numire a lui Sorin Frunzaverde la MAI poate fi considerata ca o apropiere de PDL, presedintele PNL Crin Antonescu a replicat:

"Speculatia ca orice discutie cu domnul Frunzaverde ne duce cu gandul la PDL si la domnul Basescu este aberanta. Din cauza faptului ca oricine stie putina istorie recenta stie de cand si cat de categorica a fost despartirea domnului Frunzaverde de PDL si de domnul Basescu, ca domnul Frunzaverde a candidat pe listele USL si ca este unul dintre fruntasii partidului de deja multa vreme".

O alta decizie care, potrivit unor surse politice, ar fi fost luata la intalnirea de joi a unor lideri PNL, este mentinerea in postul de ministru al Muncii a Marianei Campeanu.

In ultima vreme s-a vehiculat ca aceasta ar putea fi schimbata cu deputatul PNL Cristina Pocora, insa deocamdata Campeanu ramane in functie.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi seara, ca Daniel Chitoiu va ocupa functia de secretar general interimar in partid, pentru a se implica in campania electorala.

"Suntem (...) intr-un moment de organizare si reorganizare, avem tot felul de probleme de rezolvat, suntem si ramanem o echipa in care ne distribuim si ne redistribuim roluri.(...) Domnia sa a facut optiunea de a demisiona din Guvern si, in cadrul unor mutatii mai largi, in calitate de vicepresedinte va detine ￯ asta voi propune de maine in Delegatia Permanenta ￯ si functia de secretar general interimar pentru a coordona eforturile organizatorice ale partidului in acest an. Secretarul general Eduard Hellvig se va ocupa de coordonarea campaniei prezidentiale strict, iar domnul vicepresedinte va fi insarcinat de Delegatia Permanenta maine cu exercitarea de facto a acestei functii de secretar general interimar", a afirmat liderul PNL.