Liviu Dragnea a fost numit, joi, in ziua validarii listei de candidati social-democrati la alegerile europarlamentare, seful campaniei PSD. Lista PSD la europarlamentare este deschisa de Corina Cretu, Ecaterina Andronescu si Catalin Ivan. In ceea ce il priveste pe Liviu Dragnea, europarlamentarul PDL Monica Macovei considera ca "Ponta a anuntat astazi ca inculpatul Dragnea, trimis in judecata pentru coordonarea fraudei la referendum, este coordonatorul campaniei PSD pentru alegerile europarlamentare! Asadar, inculpatul Dragnea, acuzat ca a coordonat o campanie cu scopul de a fura voturi, este pus din nou sef de campanie la PSD, iar singura explicatie este ca PSD se pregateste sa fure din nou la alegerile din 2014. Cat timp Dragnea este judecat pentru fraudarea unor voturi, el nu poate fi decat garantia unor alegeri fraudate si incorecte. Este ca si cum ai pune un inculpat judecat pentru spargerea unei banci paznic la banca.

"Prin decizia de a-l numi pe inculpatul Dragnea coordonatorul campaniei PSD pentru alegerile europarlamentare, Ponta devine complice si instigator al unor alegeri cu mari riscuri de frauda", sustine Monica Macovei.

Liviu Dragnea a fost trimis in judecata pentru infractiunea de folosire a influentei sau autoritatii de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, in legatura cu fraudarea referendumului din 2012.