Victor Ponta a discutat, joi dupa-amiaza, la sediul BNR, cu guvernatorul Bancii Nationale, Mugur Isarescu, despre masura propusa de Ministerul Finantelor si sustinuta da premier privind injumatatirea ratelor la credite pentru persoanele cu venituri mai mici de 1.600 de lei. "Apropo de chestia cu stanga si cu dreapta cu liberalism si neliberalism: masura a fost aplicata in 2009 in Italia de Silvio Berlusconi si Mario Draghi. Nu cred ca sunt de stanga nici unul, nici altul. Sa ne gandim ca este bine pentru economie si pentru oameni, bineinteles", a afirmat premierul, la iesirea din sediul BNR.

Primul ministru si ministrul Finantelor, Daniel Chitoiu, sustin acordarea unui ajutor de stat pentru injumatatirea ratelor la banca pentru pesroanele cu venituri de pana la 1.600 de lei. Masura ar urma sa intre in vigoare incepand cu 1 aprilie, potrivit sefului Guvernului.

Atat liderul PNL, Crin Antonescu, cat si prim-vicepresedintele liberal Klaus Johannis au declarat ca masura sustinuta de minstrul liberal Chitoiu nu a fost discutata in cadrul PNL.