Comitetul Executiv National (CExN) al PSD s-a reunit, joi, la Palatul Parlamentului unde a validat lista finala a candidatilor pentru PE, alianta electorala cu UNPR si PC si a stabilit ca Liviu dragnea va fi seful campaniei pentru europarlamentare. Premierul Victor Ponta a prezentat la sfarsitul sedintei lista finala de europarlamentari pe care se regasesc, printre altii, Corina Cretu, Ecaterina Andronescu, Catalin Ivan, Dan Nica, Damian Draghici, Maria Grapini si Daciana Sarbu. De remarcat ca Mircea Geoana nu se afla pe lista PSD pentru alegerile europene.

Mircea Geoana in ParlamentFoto: Hotnews

Lista PSD pentru europarlamentare:

1. Corina Cretu

2. Ecaterina Andronescu

3. Catalin Ivan

4. Dan Nica

5. Damian Draghici

6. Maria Grapini

7. Daciana Sarbu

8. Ioan Mircea Pascu

9. Viorica Dancila

10. Sorin Moisa

11. Victor Bostinaru

12. Ciprian Tanasescu

Ora 14:00 Premierul Victor Ponta a declarat joi, la finalul sedintei CExN, ca a fost adoptata lista de propuneri pentru alegerile europarlamentare.

  • Mergem la alegerile pentru Parlamentul European impreuna cu UNPR si PC.
  • Seful campaniei noastre este Liviu Dragnea.
  • Lista de europarlamentari pe care am propus-o si a fost adoptata de catre conducerea partidului: dna Corina Cretu, dna Ecaterina Andronescu, dl Catalin Ivan - sper sa nu gresesc ordinea - dl Dan Nica, dl senator Damian Draghici, de la UNPR, dna Maria Grapini, dna Daciana Sarbu, dl Ioan Mircea Pascu, dna Viorica Dancila, dl Sorin Moisa - functionar european, seful de cabinet al comisarului eropean pentru agricultura, si ma bucur ca va fi alaturi de noi pe lista pentru ca e un plus de expertiza pe zona administratiei europene care se adauga expertizei de parlament european pe care o au colegii nostri -, dl Victor Bostinaru, dl Ciprian Tanasescu.
  • De la 13 la 17, locuri pe care noi le consideram la lupta, semi-eligibile in diverse scenarii politice si electorale, vom aloca loc pentru PC, UNPR, PSD Bucuresti, TSD si PES activists. De la 18 in jos vor fi propuneri de la Tineret si din judete pentru ca, in principiu, dupa locul 18 sansele de eligibilitate sunt reduse.
  • Sa vad daca mai avem vreo decizie... Am cumparat sediul si, evident, il vom plati timp de 2 ani din cotizatiile organizatiilor locale, iar pentru referendum i-am anuntat pe toti colegii mei care este procedura legala si anume, dupa ce se adopta textul revizurii Constitutiei, parlamentul stabileste data alegerilor - probabil ca vor fi doua zile, nu una singura pentru referendum, dar asta decide parlamentul. In mod sigur, una dintre zile va fi 25, odata cu europarlamentarele.

Ora 12:30 Surse din partid au declarat pentru HotNews.ro ca Mircea Geoana nu mai este sustinut de conducerea PSD pentru un post de europarlamentar.

Ora 12:20 Declaratii Victor Ponta, in deschiderea CExN al PSD:

  • Imi doresc ca 2014 sa fie un an foarte bun pentru Romania, pentru noi ca partid si avand in vedere propunerile care le fac astazi legate de europarlamentare, pentru noi ca alianta electorala, evident pentru noi ca USL, alianta de guvernare si politica.
  • Astazi trebuie sa supun discutiei si aprobarii modul in care vom candida la PE. A fost o idee pe care nu am respins-o niciodata, de a candida sub forma USL, insa erau niste probleme de natura negocierii interne, a modului in care mergem in grupurile politice, a candidatului pe care o sa il sustinem pentru presedintia Comisiei Europene
  • Asa ca astazi o sa va propun sa mergem la alegerile pentru Parlamentul European alaturi de UNPR si PC; de asemenea, principalele obiective pentru noi in cadrul grupului socialist, social-democrat din PE; o prima lista cu propunerea de candidati - cred ca trebuie sa existe o certitudine privind oamenii pe care noi ii propunem la PE so oamneii care vor face campanie alaturi de noi toti pt PR; e asemenea modul de organizare, iar dl Dragnea, pe care il vom propune din nou sef de campanie, va intra in partea de organizare; principalele noastre obiective, pentru prima jumatate de an - oricum o sa ne intalnim cel putin lunar pentru a analiza activitatea noastra.
  • Anul acesta, toata lumea care ne este adversar politic spune ca suntem cel mai puternic partid.
  • La final va anunt daca conducerea PSD este de acord cu lista propusa, masurile pe care le luam din punct de vedere politic si principalele idei pe care le discutam in Comitetul Executiv.