Primarul Sibiului, prim-vicepresedintele PNL Klaus Johannis, a declarat, miercuri seara, la TVR, ca masura injumatarii ratelor la credite pentru cei cu venituri sub 1.600 de lei "nu e o masura liberala", el exprimandu-si surprinderea pentru faptul ca aceasta "nu a fost discutata in partid". Declaratia lui Klaus Johannis vine in contextul in care ajutorul de stat pentru cei cu credite la banci si venituri mai mici de 1.600 de lei este o initiativa a Ministerului Finantelor, condus de liberalul Daniel Chitoiu.

"Sunt sceptic, pe de alta parte sunt putin surprins pentru ca este o masura negociata si acceptata de catre FMI. Surprinderea mea vine din faptul ca ea nu a fost discutata in partid. Si atunci se pune problema daca Guvernul a vrut sa puna aceasta masura in registrul discutiilor cu FMI si n-a mai avut rabdare sa o puna in discutie la partid, nu stiu. Sunt sceptic pentru ca cei cu venituri de 1.600 de lei vor ajunge la o rata mult mai mare, intre timp nu vor putea sa puna deoparte banii si se vor trezi, dupa o perioada de trei ani, ca nu-si vor mai putea plati ratele la credite. Pentru cei care-si platesc impozitele vor intreba: eu cu ce am gresit ca imi platesc impozitele si ratele la timp de nu beneficiez? Nu e o masura liberala. Voi pune eu intrebarea in partid: cum s-a ajuns la aceasta intelegere cu FMI, daca noi n-am discutat-o?", a afirmat Klaus Johannis.

Biroul Politic National al PNL urmeaza sa se reuneascavineri, 7 februarie, incepand cu ora 11:00, in sala de sedinte al grupului parlamentar al PNL din Camera Deputatilor. Sedinta BPN va fi urmata, la ora 13:30, de reuniunea Delegatiei Permanente.

In cadrul sedintei se va stabili strategia pentru alegerile europarlamentare, care vor avea loc in data de 25 mai. Initial, sedinta delegatiei permanente trebuia sa se desfasoare la Sinaia, in perioada 1-2 februarie, insa din cauza conditiilor meteo nefavorabile si a situatiilor de urgenta din sudul tarii, aceasta a fost amanata.