Fostul prim-ministru Adrian Nastase si-a last barba si citeste carti politiste si despre politica, la inchisoare, a povestit, luni, fiul sau Andrei.

Andrei Nastase cu barbaFoto: B1 TV

Fiul cel mare al fostului premier, Andrei Nastase, a venit, luni, la Tribunalul Bucuresti, cu un nou look - si-a lasat barba, "in semn de solidaritate" cu tatal lui.

"E o forma de solidarizare cu tatal meu", a spus Nastase jr.

Intrebat de jurnalisti de ce Adrian Nastase si-a lasat barba, tanarul Andrei a refuzat sa interpreteze gestul tatalui: "Poate sunt mai multe lucruri care l-au determinat. Noi nu vrem sa interpretam".

De aproape o luna de cand se afla din nou dupa gratii, fostul prim-ministru citeste carti politiste si de politica, dupa cum a marturisit fiul sau.

"Citeste tot felul de carti, si de politica, si politiste. (...) Suntem cat se poate de bine, scriem, citim", a spus Andrei Nastase despre fostul premier.

Adrian Nastase si fiul sau Andrei au fost luni la Tribunalul Bucuresti, pentru judecarea cererii fostului premier de contompire a pedepselor primite in dosarele "Trofeul calitatii" si "Zambaccian", insa instanta a decis sa amane pentru 3 martie judecarea cererii.

Fostul prim-ministru social-democrat a cerut, in 21 ianuarie, contopirea pedepselor, insa el ar putea primi un spor de pedeapsa, daca judecatorul va aprecia ca este necesar, asa cum a patit si fostul deputat liberal Gigi Becali.

Adrian Nastase este inchis la Penitenciarul Rahova.

Pe 6 ianuarie, Inalta Curte de Casatie si Justitie l-a condamnat pe fostul prim-ministru la 4 ani de inchisoare cu executare, pentru luare de mita in dosarul "Zambaccian".

A ceasta este a doua oara cand Nastase intra in puscarie, dupa ce a ispasit opt luni in urma unei condamnari din 2012.

In 20 iunie 2012, Nastase a primit 2 ani de inchisoare in dosarul "Trofeul Calitatii", insa a beneficiat de eliberare conditionata.

Astfel, Adrian Nastase spera ca, prin contopirea celor doua pedepse, sa poata fi eliberat conditionat, dupa inca opt luni de inchisoare.