Purtatorul de cuvant al PNL, Cristina Pocora, afirma ca pedeapsa de cinci ani de inchisoare dispusa de Inalta Curte in cazul lui Relu Fenechiu reprezinta o pierdere pentru partid si isi exprima speranta ca acesta "va ramane un apropiat" al liberalilor.

"Liberalii isi mentin punctul de vedere de a nu comenta deciziile instantelor. Din perspectiva umana imi exprim insa regretul ca cineva trece printr-o astfel de experienta. Pentru PNL este o pierdere, Relu Fenechiu fiind un om politic cu experienta si care a pus bazele multor proiecte liberale", a declarat Cristina Pocora, pentru HotNews.ro.

Aceasta a argumentat ca "Relu Fenechiu a fost alaturi de partid si cand PNL a trecut prin vremuri grele de opozitie, si cand trebuie sa-si indeplineasca obiectivele de guvernare".

"Prin activitatea sa la conducerea Ministerului Transporturilor a dat dovada de profesionalism, lucru recunoscut de toata lumea. Ne exprimam speranta ca Relu Fenechiu va trece cu bine prin aceasta incercare in plan personal si va ramane un apropiat PNL", a incheiat aceasta.

Fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu a fost condamnat definitiv, joi, de Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) la cinci ani de inchisoare cu executare in dosarul "Transformatorul". Fratele liberalului, Lucian Fenechiu, a primit o pedeapsa tot de cinci ani de inchisoare cu executare in acest dosar.

Completul de cinci judecatori, condus de Livia Stanciu, a respins joi recursul lui Relu Fenechiu si a mentinut pedeapsa de 5 ani data anterior de un alt complet de la instanta suprema.